G. Sviridov cantata "Se apropie zăpada": istorie, video, fapte interesante, conținut

G. Sviridov Cantata "Zăpada se apropie" "Little Triptych" este așa-numita cantată "The Snow is coming", scrisă de compozitorul rus remarcabil Georgy Vasilyevich Sviridov. A creat această capodoperă miniaturală de muzică vocală și instrumentală bazată pe operele lui Boris Pasternak, un poet remarcabil a cărui lucrare, din anumite motive, nu a atras atenția altor compozitori.

S. Rachmaninov "Veghea de noapte": istorie, muzică, ascultă

S. Rachmaninov "Vigilă de noapte" O lucrare monumentală pentru corul cappella cu solist, parte a fondului de aur al patrimoniului cultural mondial - "Vigilă de noapte" de Serghei Rachmaninov. În ciuda apartenenței și a respectării stricte a tradițiilor ortodoxe de cult, el este cunoscut, iubit și venerat în întreaga lume, recunoscând întotdeauna cea mai înaltă valoare artistică.

Serghei Rachmaninov "Bells": istorie, video, fapte interesante, conținut, asculta

Serghei Rachmaninov "Bells" Bells. Acest simbol al Marii Rusi este sacru pentru toți oamenii ruși. Clopotul, care în orice moment însoțește o persoană pe toată durata vieții sale, are voci diferite. La apusul soarelui, se poate suna romantic, strălucind cu vestea bună pentru sărbătorile mari și în zilele greutăților o alarma amețitoare pentru a raliui oamenii să depășească o nenorocire comună.

Cantatas, oratorios, mase

Cantatas, oratorios, mase de Karmin Buran Link Alexander Nevsky Link V.A. Mozart "Requiem" Link Gavrilin "Chimes" Link I.S. Bach Mass C. Link Minor S. Rachmaninov "Veghea de noapte" Link D. Pergolesi "Stabat Mater" Link D. Verdi "Requiem" Link I.S. Bach "Matei Pasiune" Link S. Taneyev "Ioan de Damasc" Link G.

S. Prokofiev "Alexander Nevsky": istorie, video, fapte interesante, asculta

S. Prokofiev cantata "Alexander Nevsky" Tema istorică a ocupat un loc special și important în lucrările compozitorului sergent Serghei Sergheievici Prokofiev. Printre lucrările sale pe o temă similară cantata "Alexander Nevsky", scrisă pentru cor, mezzo-soprană și orchestră, se evidențiază. În ea, compozitorul continuă tradițiile care rezultă din opera Ruslan și Lyudmila M.

K. Orff "Carmina Burana": istorie, video, fapte interesante, asculta

Karl Orff "Carmina Burana" Una dintre cele mai controversate opere clasice ale secolului XX este o cantata simfonica pentru cor, solisti si orchestra "Carmina Burana". Din momentul premierei până în această zi, se pot întâlni opinii diametral opuse atât despre compoziție, cât și despre autor. Dar toate contradicțiile sunt în conformitate cu spiritul epocii: 1937, nazismul în Germania, rădăcinile evreiești ale compozitorului ... Nimic altceva decât soarta, sau Fortune, a avut o remiză aici.

S. Taneyev "Ioan de Damasc": istorie, video, fapte interesante, conținut

S. Taneyev "Ioan de Damasc" Această lucrare cu privire la performanța premieră a atins inima și sufletele ascultătorilor atât de mult încât a fost imediat numit Requiem rusesc. Într-adevăr, "Ioan de Damasc" - o cantată cu conținut liric și filosofic a fost prima creație a Sergei Taneyev, în vârstă de douăzeci și opt de ani, în care talentul și talentul muzicianului au apărut foarte convingător.