Camera muzicală instrumentală

Classics VS Modernity Link Link-uri uimitoare de lucrări muzicale Ce este muzica de cameră și cum diferă de la alte tipuri? O astfel de întrebare va apărea cu siguranță pentru cei care descoperă prima dată lumea artei. În primul rând, trebuie remarcat faptul că acest tip diferă semnificativ de muzica simfonică, de teatru sau de concert.

S. Rachmaninov "Polka italiană": istorie, note, videoclipuri, fapte interesante

S. Rachmaninov "Polka italiană" "Polka italiană" este memoria compozitorului înregistrată în note. Lucrarea spune nu numai despre Italia însorită și frumoasă, ci și despre muzicieni calificați și despre serile de familie calde. Muzica fermecătoare din primele sunete va capta inima ascultătorului. Pe pagina noastră puteți afla istoria creației, fapte interesante și puteți asculta interpretarea lucrării.

String și cvartetul elicopterului

Cvartetul cu elicopterul de coarde Ce știi despre operele neobișnuite? Poate că acestea sunt efectuate pe un instrument ciudat sau compozitorul a criptat un sens secret în el? Și dacă nu numai muzicieni, dar și elicoptere participă la piesă? Cum îți place acest turn de evenimente! Atât de șocant la prima vedere, ideea a venit în minte un compozitor minunat, un reprezentant al avangardei muzicale Karlheinz Stockhausen.

F. Schubert "Păstrăvul": istorie, conținut, fapte interesante

F. Schubert "Păstrăvul" Franz Schubert este un compozitor austriac remarcabil care a adus o contribuție neprețuită la trezoreria culturii muzicale mondiale. Fondatorul romantismului și-a scris lucrările în diferite genuri, dar baza lucrării sale a fost miniaturile vocale, pe care le-a scris mai mult de șase sute. Nu toți sunt egali, dar majoritatea sunt capodopere strălucitoare care afectează emoțional publicul care le încânta.

Muzică uimitoare

Oinsky Polonaise Link Ave Maria Link Pathetic Sonata Legătură "Pentru Eliza" Link Cvartet cu elicopterul cu coarde Link Lumea secretă a lui R. Schumann în legătura "Carnavalul" Claude Debussy Linkul "Moonlight" Linia de iarnă Way Franz Liszt "Rapsodiile maghiare" Link Franz Schubert "The Miller Beautiful" Link de IS Bach "HTK" (Clavier bine temperat) Link R.

F. Chopin "Waltz în C Sharp Minor": istorie, conținut, fapte interesante

Frederic Chopin "Waltz No. 7 in C Sharp Minor" (op. 64 No. 2) Frederic Chopin este un compozitor și pianist remarcabil polonez care a creat creații magnifice în muzica de pian, care astăzi sunt considerate a fi capodopere de neegalat. În lucrările sale, distins prin trepidații speciale și subtilitate, întreaga textură fascinează, iar armonia cuprinde liniile melodice atît de uimitor, încît se dă impresia unui lucru extraordinar de sublim.

Luigi Boccherini "Minuet": istorie, fapte interesante, conținut, video, ascultă

Luigi Boccherini "Minuet" din cvintetul E-dur (op 11 no 5) Luigi Boccherini este numele acestui compozitor italian talentat, un reprezentant proeminent al clasicismului vienez și al rococo-ului cunoscut tuturor iubitorilor de muzică clasică. Maestrul remarcabil, este autorul unui număr mare de creații frumoase, care, în prezent, cucerirea ascultătorilor, sună foarte des de scene din săli de concerte.

F. Schubert "Ave Maria": istorie, video, muzică, ascultați

F. Schubert "Ave Maria" O capodoperă miniaturală a compozitorului austriac Franz Schubert timp de aproape două secole a fost iubită de publicul și interpreții din întreaga lume. Melodia neobișnuit de emoționantă găsește un răspuns în sufletul unui muzician profesionist și al unui amator care nu cunoaște notele. Istoria creației În vara anului 1825, Franz Schubert a ieșit împreună cu Johann Vogel, cântăreața de piese de teatru, ca acompaniator cu concerte în Austria Superioară.

R. Schumann "Moș Crăciun": istorie, conținut, video

Robert Schumann "Moș Crăciun" Numele compozitorului german - romantismul lui Robert Schumann este bine cunoscut nu numai fanilor adulți ai muzicii clasice, ci și tinerilor interpreți care iau primii pași în lumea minunată a artei. Maestrul a meritat o astfel de recunoaștere universală prin drept, deoarece a îndreptat atenția compozitorului spre diligența dezvoltării creative a copiilor.

R. Schumann "Brave Rider": istorie, conținut, video, muzică

R. Schumann "Riderul îndrăzneț" Compozitorul german de renume Robert Schumann are o lucrare extraordinară care ocupă un loc special în munca sa. Aceasta este o colecție de miniaturi de pian numită "Album pentru tineri". Ciclul, format din patruzeci și trei de piese mici, special creat pentru muzicieni începători, a câștigat mare dragoste de la apariția sa, pentru că imaginile sale, pictate luminos de compozitor cu ajutorul unor sunete muzicale, locuiesc în țara magică a copilariei, atât de clară și aproape de generația tânără.

S. Rachmaninov "Momente muzicale": istorie, video, conținut, fapte interesante

Serghei Rachmaninov "Momente muzicale" "Momente muzicale" de Rachmaninov este un ciclu de pian, care este strâns legat de o singură dezvoltare muzicală și dramatică a imaginii (de la tragedie la începutul vieții). Starea generală a ciclului, precum și imaginile muzicale prezentate în el, au anticipat lucrările din perioada ulterioară a compozitorului, fiind un fel de laborator creativ.

Adagio Albinoni: istorie, fapte interesante, conținut, video, ascultă

Adagio Albinoni În artă, adică în diferite forme de creativitate, în care o persoană își auto-își realizează spiritualitatea, fie că este vorba de pictura, muzică, poezie sau altceva, se creează foarte multe lucrări diferite. Cu toate acestea, există astfel de creatii uimitoare, care atrag atenția imediat, deoarece fac ca inima să bată mai repede și sufletul să tremure.

PI Ceaikovski "Sweet Dream": istorie, conținut, video

Peter Iliich Ceaikovski "Visul dulce" Peter Ilyich Tchaikovsky "Albumul pentru copii". Această creație a compozitorului de geniu, care este cel mai valoros exemplu al fondului de aur al literaturii pianiste pentru piani începători, este bine cunoscută nu numai în țara noastră, ci și în străinătate. Douăzeci și patru de miniaturi frumoase ne scufundă în lumea minunată a copilăriei, cu emoțiile ei autentice, distracție veselă și magie minunată.