Redarea acordurilor pe pian

Articol pentru cei care învață să cânte acorduri pe pian la cântece. Desigur, întâlniți astfel de cărți de cântece, unde acordurile de chitară cu tablatura lor, adică transcrierile care vă informează ce șir și unde să-l apăsați pentru a face una sau alta coardă, sunt atașate textului. Manualul, care este în fața dvs., este ceva de genul tablaturii, numai în legătură cu instrumentele de tastatură.

Acorduri simple pentru pian

Astăzi vorbim despre cum să cântăm acorduri pe pian și cum să transformăm corzile de chitară în corzi pentru pian. Cu toate acestea, puteți reda toate aceleași corzi pe un sintetizator și, în general, pe orice alt instrument. Probabil că ați văzut în mod repetat versurile cu tablatură de chitară - ochiuri, care arată care șiruri de caractere pe care se freacă să curețe să joace un anumit coardă.

Circulația unei triade: cum fac recursurile, tipurile de apeluri, cum sunt construite?

Circulația unei triade este o schimbare în structura originală a unei coarde, în care se produce un nou coardă asemănătoare din aceleași sunete. Nu numai triadele (o coardă de trei sunete), dar și orice alte acorduri, precum și intervale, pot fi abordate. Principiul tratamentului (sau dacă doriți să îl rotiți) este același în toate cazurile: toate sunetele care sunt în această coardă sursă rămân în locurile lor, cu excepția unui singur - partea superioară sau inferioară.

Acorduri simple pentru pian de la cheile negre

Continuând conversația despre cum să cânți acordurile pe pian, să mutăm acordurile de pian de la cheile negre. Vă reamintesc că în domeniul nostru de atenție cele mai simple corzi sunt triada majoră și minoră. Aplicând chiar și o singură triadă, puteți armoniza "decent" aproape orice melodie, orice melodie.

Rezoluția triajului sporit și redus

Nu fiecare triadă necesită permisiune. De exemplu, dacă avem de-a face cu acorduri ale triadei tonice, atunci unde va fi rezolvat? Este oricum un tonic. Dacă luați o triadă subdominantă, atunci nu aspiră la rezolvarea ei însăși, ci, dimpotrivă, se îndepărtează de bună voie de tonic cât mai mult posibil.

Structura structurii: din ce sunt făcute coardele și de ce sunt așa numite?

Deci, structura acordurilor este un subiect pe care îl vom dezvolta astăzi. Și, în primul rând, să ne îndreptăm spre definirea unei coarde, să clarificăm ceea ce reprezintă. Accord este o consonanță, un complex solid. Într-o coardă, în același timp sau unul după altul, cel puțin trei sunete ar trebui să fie executate la rândul său, deoarece armoniile în care doar două sunete sunt numite în mod diferit sunt intervale.

Care sunt coardele?

Deci, în centrul atenției noastre - acorduri muzicale. Care sunt acordurile? Care sunt principalele tipuri de corzi? Acestea și alte aspecte pe care trebuie să le discutăm astăzi. Accord este o consonanță armonioasă în simultaneitatea a trei sau patru sau mai multe sunete. Sper că veți obține punctul - ar trebui să existe cel puțin trei sunete într-o coardă, pentru că, de exemplu, în cazul în care, de exemplu, două, atunci aceasta nu este o coardă, ci un interval.

Ce etapă se bazează pe D7 sau pe catehismul muzical?

Puteți să-mi spuneți la ce nivel se construiește coarda a șaptea dominantă? Cu o astfel de întrebare pentru mine, uneori, începători solfezhisty. Cum să nu spun? Într-adevăr, pentru un muzician, această întrebare este de la catehism. Apropo, știi cuvântul catehism? Catehismul este un cuvânt antic grecesc, care în sensul modern înseamnă un rezumat al oricărei învățături (de exemplu religioase) sub formă de întrebări și răspunsuri.

Cea de-a șaptea coardă introductivă: ce sunt ele, ce sunt acestea, care sunt referințele și cum sunt soluționate?

Pentru început, amintiți-vă doar că un al șaptelea coardă este o coardă (adică consonanță) în care patru sunete și cele patru sunete pot fi aranjate în a treia. Dacă scrieți un al șaptelea coardă cu note, atunci această înregistrare va arăta ca un om de zăpadă desenat, doar cercurile (notele) nu vor fi trei, ci patru lucruri. Acum, despre unde a venit porecla "a saptea coardă introductivă".