Hustle este un dans care a agitat întreaga lume

Hustle este un dans care a agitat întreaga lume. Dansul, în oricare dintre manifestările și stilul său, este o formă de exprimare a dispoziției, de a arăta sentimente în mișcare. Fenomenul dansului este cunoscut de la începutul existenței umane. Chiar și oamenii vechi s-au mutat în bătaia din jurul focului sub tambur bate. De atunci, principiul nu sa schimbat - o persoană captează un anumit ritm și se mișcă în ritmul său.

Menuet - un reprezentant strălucitor al epocii baroce

Menuet - un reprezentant strălucit al epocii baroce. Un dans frumos, elegant, grațios din Franța a fost capabil să-și aducă farmecul nostru de-a lungul secolelor. Asemenea nume precum pavana, alemanda, galliard, gavot - știu doar astăzi critici de artă, aproape toți au auzit despre minueturi. Acest dans este capabil să ne mute într-o altă epocă, făcându-ne să simțim cât de greu era să se miște femeile în corsete strâmte și fuste luxuriante, bărbați în papuci alunecoase și camisole grele de catifea.

Samba - un dans exotic dintr-o țară îndepărtată din sud

Samba - un dans exotic dintr-o țară îndepărtată din sud Atunci când sclavii din secolele XIV-XVI au adus sclavi din Africa pe navele de navigație, s-au gândit doar cum să facă bani pe forța de muncă ieftină. Cu toate acestea, împreună cu oameni noi, elemente ale unei culturi străine au pătruns pe continentul american: dansuri, cântece, ritmuri.

Bachata - cel mai senzual dans latino-american

Bachata - cel mai senzual dans latino-american Prin spini până la stele - literalmente, puteți descrie istoria bachatei, care vă fascinează cu coregrafia blandă și pasionată. Odată ce acest dans a fost interzis în cercurile cele mai înalte. Dar lumea se schimbă, ca totul în jur. Și acum e greu de imaginat un partid latino fără bachata.

Cirtaki - un simbol al Greciei și bogăția poporului grec

Cirtaki este un simbol al Greciei și bogăția poporului grec Cirtaki este cel mai tânăr dans grecesc, a cărui istorie este demnă de un film separat. Dacă întrebați un turist care tocmai sa întors din Grecia ceea ce și-a amintit cel mai mult, el va numi cu siguranță acest stil de dans. Ce este remarcabil și cum sa întâmplat?

Polonaise - dans polonez care a cucerit curțile regale din Europa

Polonaise este un dans polonez care a cucerit curțile regale din Europa. Polonaise este numit "regele marșurilor" pentru harul, solemnitatea și măreția sa. Acest dans era o parte obligatorie a bilelor de curte. Ceremonii importante pentru regali și regali nu ar fi putut să o facă fără ea. Părea că a fost creat pentru a-și demonstra stralucirea și gloria, iar acest lucru a meritat iubirea specială a regiilor.

Rumba - Dansul cubanez impregnat cu spiritul libertății

Rumba - dans cubanez, imbibat cu spiritul libertății Rumba atrage atenția asupra mișcărilor originale, pline de flirt și pasiune. Dar emoțiile neîngrădite ale celor doi iubiți formează într-adevăr baza acestui dans? Istoria stilului este plină de momente interesante pe care le propunem să le învățăm acum.

Jive - sincopă a sufletului african, plasată în topul celor cinci dansuri latino-americane

Jive - sincopă a sufletului african, clasată în topul primelor cinci dansuri din America Latină În 1901, regina Victoria a Marii Britanii a murit. A luat cu ea tradițiile reținute din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Dansurile incendiare, energice și uneori vizuale ale straturilor inferioare ale populației au înlocuit prompt compozițiile sedentare, care au fost executate de elită în haine voluminoase.

Dansul oriental: istoria și legendele țărilor arabe

Dansuri orientale: Istorie și legende ale țărilor arabe Vorbind despre dansurile orientale, de obicei coboară la dansurile exotice ale burții sau bellydance. Era legătura șoldurilor, mișcări inedite ale stomacului care au stat la baza acestui stil. Dar modelul coregrafic caracteristic este fundamentul. La urma urmei, există un număr mare de tipuri de dans oriental, care combină culturile tuturor țărilor arabe.

Cum a devenit polca un dans european popular și ce au cehii cu el?

Cum a devenit polca un dans european popular și ce au cehii cu el? În secolul al XIX-lea, aproape întreaga comunitate europeană a fost capturată de o pasiune numită "polka". Această obsesie nu a ocolit publicul rus: toate conversațiile tinerilor doamnelor și domnilor au fost reduse doar la polcă. Nici un alt dans nu a primit vreodată o astfel de atenție.

Apăsați Dance - un dans care a cucerit America

Apăsați Dance - dansul care a cucerit America "Muzica picioarelor" - literalmente, puteți descrie dansul robinetului. Pentru acest dans nu este necesară utilizarea acompaniamentului muzical - ritmul este bătut cu pantofi speciali, cu plăci metalice pe talpă. Acesta este principalul avantaj al genului: un model de dans unic este disponibil chiar și pentru orbi.

Flamenco - dans spaniol pasionat de sunetele de chitară

Flamenco este un dans spaniol pasionat de sunetele unei chitari. Flamenco este un dans spaniol national. Dar aceasta este o definiție prea simplă și exagerată, deoarece flamenco este pasiune, foc, emoții vii și dramă. Este suficient să vedeți odată mișcările spectaculoase și expresive ale dansatorilor pentru a uita de numărarea timpului.

Salsa este un dans popular din America Latină, cu un caracter ascuțit.

Salsa este un dans latino-american popular, cu un caracter ascuțit. În unele țări, salsa se numește "muzica tropicilor", așa că cultura țărilor calde din Caraibe se simte în mod viu. Acesta este un dans simplu și relaxat, care practic nu poate stăpâni. Dar, înainte de a începe să practicăm, vă sugerăm să aflați mai multe despre acest stil și să vă simțiți frumusețea prin melodii populare.