În câmpul de mesteacan stătea: ceea ce este remarcabil în istoria cântecului și care este semnificația sa ascunsă?

Se știe că chiar marele domn Alexander Sergheițich Pușkin însuși a plăcut să umple un cântec despre mestecul albicioasă sub respirație. Acesta este secolul al XIX-lea, dar piesa a fost cunoscută înainte. Pentru prima dată notele și textul cântecului "În domeniul mesteacanului stăteau" au fost publicate în colecția de Lvov-Pracha, care a fost publicată în 1790. În același an, Radișchev menționează acest lucru în "Călătoria de la Sankt Petersburg la Moscova".

Folclor indian - muzica sufletească inimitabilă

Folclorul folcloric diferă în orice moment de dezvoltarea extraordinară și se baza pe conexiunea psihologică dintre om și natură, reflectată în sunete. Limitele civilizației indiene în continuă schimbare în cursul numeroaselor cuceriri și amestecarea culturilor foarte diferite au influențat caracterul artei populare, care de-a lungul anilor nu și-a pierdut originalitatea și unicitatea.

Folclor arab - oglindă a Estului

Moștenirea culturală a lumii arabe, una dintre cele mai înțelepte și cele mai puternice civilizații - folclor - reflectă esența vieții din Orientul Antic, tradițiile sale, fundațiile și se datorează, în mare parte, viziunii musulmane a arabilor. Înflorirea prin cucerire Primul monument al folclorului arabesc datează din mileniul II î.en.

Mituri și legende ale muzicii

Din vremuri străvechi, cu ajutorul muzicii, au intrat într-o transă, au trimis mesaje către zeități, au aprins inima muzicii pentru luptă și, prin armonie de note, au stabilit pace între partidele de război, melodie recunoscută în dragoste. Legendele și legendele despre muzică ne-au adus din adâncul veacurilor multe lucruri interesante. Miturile despre muzică sunt destul de răspândite printre grecii antice, dar vă vom spune din mitologia lor doar o poveste, o poveste despre apariția flauturilor de pe Pământ.

Istoria Rusiei în cântecele cazaci

O cântec folcloric are o istorie lungă și glorioasă, iar valoarea ei se datorează faptului că în ea este exprimată starea sufletului oamenilor, iar în ea este păstrată ceva surprinzător, numit spiritul popular, conștiința de sine folclorică. Și cântecele conțin informații importante despre o anumită perioadă istorică, motiv pentru care istoricii și folkloristii acordă o atenție deosebită studierii lor.

Ritualuri de trecere: ceea ce este comun între nașterea unui copil, o nuntă și o înmormântare?

În fiecare zi trăim o mulțime de evenimente, importante sau nu, dar între ele există o viață specială, complet schimbată, iar din cele mai vechi timpuri sunt însoțite de ritualuri speciale care ajută la acceptarea schimbărilor care au avut loc. Trei statut de viață În realitate, există doar trei astfel de evenimente atunci când o persoană, în sens global, își schimbă starea: când vine vorba de această lume, când primește ocazia de a aduce pe altcineva în această lume și când această lume pleacă.

Muzică populară armeană

Muzica populară armeană sau muzica populară a fost cunoscută din cele mai vechi timpuri. În folclorul armean, folosirea nunții, a ceremoniei, a mesei, a muncii, a cântecelor de casă, a gospodăriei, a jocului și a altor cântece a devenit răspândită printre oameni. În folclorul muzical armean un loc mare este ocupat de cântecele țărănești "Orovely" și melodiile "panduhtov".