Un pic despre istoria chitara

Istoria acestui instrument muzical revine cu multe secole. Nimeni nu poate spune sigur în ce țară a fost inventată chitara, un lucru este sigur: era o țară estică. De obicei, strămoșul chitării se numește lăut. Care a fost zvevezena arabii din Europa în Evul Mediu. În epoca nașterii, această unealtă avea o mare importanță.

Amplasarea notelor pe gâtul chitarei

Mulți chitaristi novici în selecția compozițiilor se confruntă cu anumite sarcini, dintre care unul este modul de identificare a oricărei note pe gâtul chitarei. De fapt, această sarcină nu este atât de dificilă. Cunoscând locația notelor de pe gâtul chitarei, puteți să luați cu ușurință orice piesă de muzică.

Motive pentru a deveni un chitarist în era digitală

Într-o epocă a tehnologiilor în dezvoltare rapidă, când majoritatea hobby-urilor de adolescenți și tineri, într-un fel sau altul, sunt legate de computere, în epoca dronelor și a coliziunilor este destul de dificil să găsești un hobby care nu ar fi în contact cu tehnologia. Dar există o modalitate destul de bună de a dilua această monotonie.

Trucuri de chitară non-standard

Fiecare chitarist virtuos are o pereche de jetoane în mânecă, ceea ce face ca jocul său să fie unic și atrăgător. Chitara este un instrument universal. Ea reușește să extragă o mulțime de sunete melodice care pot atât să înfrumusețeze compoziția, cât și să o schimbe dincolo de recunoaștere. În acest articol ne vom concentra pe metode non-standard de a juca chitara.

Care este diferența dintre o chitară acustică și o chitară electrică?

Adesea, înainte de a cumpăra o chitară, viitorul muzician se întreabă întrebarea: ce instrument să alegeți, acustică sau chitară electrică? Pentru a face alegerea corectă, trebuie să cunoașteți caracteristicile și diferențele dintre ele. Fiecare dintre ele, datorită specificului structurii sale, este folosit în diferite stiluri de muzică, iar ambele metode sunt dominate de diferite metode de joc.

Cât durează să înveți să cânți la chitară și ce chitară trebuie să aleagă un începător? Sau 5 întrebări frecvente despre chitară

Nu vă fie frică să puneți întrebări despre învățarea muzicii. Chiar și marele Joe Satriani sa întrebat odată cât de mult să învețe să cânte la chitară pentru a atinge înălțimi în pricepere. Și, cu siguranță, el este încă interesat de tot ce are legătură cu producerea de instrumente de înaltă calitate, și anume de ce companie să aleagă un instrument de interpretare pe scena mare.

Piesele simple pentru chitara pentru incepatori

Înainte de chitaristul novice este întotdeauna o problemă urgentă cu alegerea repertoriului. Dar astăzi fotografia de chitară este foarte extinsă, iar Internetul vă permite să găsiți o piesă de chitară pentru începători, pentru a se potrivi cu toate gusturile și posibilitățile. Această recenzie este dedicată lucrărilor care sunt utilizate cu succes în practica pedagogică și întotdeauna găsesc un răspuns plin de viață de la studenți și cursanți.

Cum am învățat să cânt la chitară? Experiența personală și sfaturile unui muzician auto-predat ...

Odată am avut ideea de a învăța cum să cânți la chitară. M-am așezat să caut informații pe acest subiect pe Internet. După ce am găsit multe lucruri pe această temă, nu am putut înțelege ce informații sunt importante și care sunt irelevante. În acest articol vă voi spune despre ce trebuie să știți un chitarist novice: cum să alegeți o chitară, pe care șiruri este mai bine să începeți să jucați, cum să reglați o chitară, ce acorduri sunt și cum sunt puse, etc.

Cum să luăm corzile pentru chitară?

De unde primesti siruri de chitara noi? Personal, prefer să le cumpăr în magazinele obișnuite de muzică, să mă simt în direct și, în același timp, să schimb glume cu agenți de vânzări cunoscuți de mult timp acolo. Cu toate acestea, fără teamă, puteți comanda șiruri de chitară online. Rătăcind prin expansiunea magazinelor online, probabil ați observat că tipurile de corzi pentru chitara oferite spre vânzare sunt destul de numeroase.

Exerciții de chitară pentru începători - cei care consideră dificil să joace și Am

Formarea în chitară începe, de obicei, cu coardele din prima poziție. Se pare că este mai simplu decât să studiezi simpla apăsare a lui Am, Dm și E. Mai mult, după ce ai stăpânit această banda, poți deja să cânți o mulțime de cântece simple. Dar, din păcate, începătorii nu pot face față acestei sarcini. Degetele sunt confuze, în ciuda tuturor eforturilor; cornurile de pe vârful degetelor sunt neplăcute; și trecerea la o altă coardă pare ca o sarcină imposibilă deloc.

Modalități de a juca chitara

Câți au vorbit deja - au vorbit despre modul în care puteți juca chitara! Tot felul de tutoriale (de la profesioniști-plictisitori la primitivi-amatori), numeroase articole online (și inteligente și stupide), lecții online - totul a fost deja revizuit și re-citit de mai multe ori. Voi întrebați: "De ce să-mi pierd timpul studiind acest articol, dacă există mai multe informații în jur?"

Joacă chitara pe chitară: de unde să încep?

Pentru a învăța cum să cânți la chitară, trebuie să fii nu doar un chitarist, ci și un baterist. O luptă nu este altceva decât o colecție de lovituri individuale legate într-un anumit model ritmic. Caracterul său depinde în mare măsură de stilul specific (flamenco, rock, pop, reggae, mars, tango) și mărimea (2/4, 4/4, 6/8).

Cum sa alegi un incepator de chitara

Dacă sunteți începător, atunci, cel mai probabil, nu aveți nicio idee cum să alegeți o chitară potrivită, deci trebuie să cunoașteți anumite criterii de selecție. Mai intai trebuie sa te decizi ce tip de chitara ai nevoie: chitara acustica sau electrica? Sau poate clasic? Cum sa alegi o chitara nou?

Piesele frumoase clasice pentru chitară

Chitara clasică, după cum se spune, poate să cânte singură, fără ajutorul unui muzician. Și în mâinile drepte se transformă în ceva special. Muzica de chitară a câștigat inima multor iubiți cu frumusețea sa. Și piesele clasice pentru o chitară învață neofiților în mod independent și în școlile muzicale, preferând aceste sau alte note.

Adaptarea chitara electrica

Dacă credeți că reglarea unei chitări este doar pentru a vă ajusta cotlet-urile înainte de a juca, vă greșiți. Înălțimea șirurilor, deformarea gâtului, poziția pickup-urilor, scara - toate acestea pot și trebuie schimbate pentru a obține un sunet și o ușurință mai bună de a juca instrumentul. În acest articol ne vom uita la reglarea profundă a chitării electrice: cum se face și de ce este nevoie.

Alegerea unei chitari electrice - ce să caute

Cumpararea unui nou instrument este una dintre cele mai importante perioade din viata muzicala a unui chitarist. Chitara nu este o plăcere ieftină. Va va servi mai mult de un an. Prin urmare, alegerea trebuie abordată foarte atent. În acest articol vom discuta despre caracteristicile cărora ar trebui să le acordați atenție și despre modul în care acestea vor afecta sunetul unei chitări electrice.

Ce este o tablatură sau cum să cânți la chitară fără a ști notele?

Sunteți atârnând într-un singur loc? Obosit să cânte chitară doar cu corzi? Doriți ceva nou, de exemplu, pentru a juca muzică interesantă fără a cunoaște notele? Am visat mult timp să interpretez intro la "Nimic altceva nu contează." Metalic: notele sunt descărcate, dar într-un fel nu este timp să le rezolvi? Uitați de dificultăți, pentru că vă puteți reda melodiile preferate fără note - folosind tablatura.

Instruire pentru chitarist - învățați să jucați rapid

Dacă sunteți serios implicați în muzică și intenționați să jucați cântece complexe în viitor, trebuie să alocați timp pentru formare. Stăpânirea necesită întotdeauna mult timp și efort. Prin urmare, trebuie să vă apropiați de clase cu toată responsabilitatea. În acest articol ne vom uita la diferite exerciții pentru dezvoltarea vitezei și purității jocului la chitară, antrenând sensul ritmului.

Trucuri de bază ale chitării

În articolul precedent, am vorbit despre metodele de sunet, adică despre tehnicile de bază ale jocului de chitară. Acum, hai să examinăm mai îndeaproape trucurile jocului, cu care vă puteți decora performanța. Nu trebuie să abuzezi de tehnicile de decorare, suprapunerea lor în joc joacă cel mai adesea o lipsă de gust (cu excepția cazului în care stilul piesei realizate o cere).