Nina Simon: biografie, cele mai bune melodii, fapte interesante, ascultă

Nina Simon Această femeie legendară a interpretat-o ​​în calitate de compozitor, pianist și aranjor. Dar, în cea mai mare parte, audiența a adus-o aminte ca o cântăreață. Fanii fideli chiar i-au dat porecla neobișnuită "preoteasa sufletului", în această stare a căzut în dragoste și le-a adus aminte. Biografie scurtă În statul Carolina de Nord, în orașul Tryon, 21 februarie 1933, sa născut Eunice Kathleen Wymon (acesta este numele real al cântăreței).

Charlie Parker: biografie, cele mai bune melodii, fapte interesante

Charlie Parker Un interpret de neegalat, Charlie Parker nu este doar un muzician de cult. A fost unul dintre pionierii unei direcții muzicale complet noi - Bebop. Așa cum a spus el însuși: "Bebop nu are nimic de-a face cu jazzul, este altceva decât jazzul. Nu există leagăn în el". Cu toate acestea, meritul muzical al jazzului de la Parker nu trebuie subestimat, deoarece profesorii săi au fost jazzmeni celebri, de la care a adoptat stilul jocului, unele tehnici performante și un stil de stil.

Ray Charles: biografie, cele mai bune melodii, fapte interesante, asculta

Ray Charles Ray Charles nu a vrut niciodată să fie faimos. În opinia sa, faima este ca o durere de cap. Dar el a vrut mereu să fie grozav. Și el a devenit unul. Frank Sinatra vorbea despre Charles ca un geniu. Elvis Presley, Stevie Wonder, Billy Joel, Mig Jagger și alți artiști populari îl consideră profesor ale cărui melodii și-au determinat cariera muzicală.

Glenn Millerg: biografie, cele mai bune melodii, fapte interesante, asculta

Glenn Miller Un bărbat cu disciplină și voință de fier, în timp ce talentat incredibil de muzical - în aceste cuvinte, întreaga Glenn Miller. Lăsând o moștenire inepuizabilă în spatele lui, el a intrat în numele său cu litere de aur în lista de oameni care au transformat lumea muzicii jazz peste. Исполнитель и дирижер, непревзойденный организатор и аранжировщик, актер и режиссер - Миллер был яркой звездой, горевшей на небосводе все отведенное ей время.

Louis Armstrong: biografie, cele mai bune melodii, fapte interesante, asculta

Louis Armstrong Louis Armstrong este un om țesut de controversă. Toată viața lui a iubit muzica, creată pentru a cuceri vârfuri, a fost adesea forțat să se mulțumească cu al doilea rol. Se poate argumenta, să spunem că el însuși, în mod individual, și-a creat imaginea marelui "Rege al jazzului", că toată faima lui este rezultatul muncii lungi și dure.

Frank Sinatra: biografie, cele mai bune melodii, fapte interesante, asculta

Frank Sinatra Francis Albert Sinatra - cântăreață, actor, regizor și showman american. Este considerat unul dintre cei mai influenți și mai populari artiști ai secolului XX. În total, au vândut peste 150 de milioane de înregistrări cu melodii realizate de cântăreț. Fiind o adevărată icoană a muzicii populare din acea vreme, în special în America, el a fost declarat de unsprezece ori câștigătorul premiului pentru muzică Grammy.

Billie Holiday: biografie, cele mai bune melodii, fapte interesante, asculta

Billie Holiday Lady Gardenia .... Un nume atât de frumos și poetic a fost numit de fanii entuziaști ai idolului lor - legendarul jazz și blues cântăreț Billie Holiday. Frumusețea romantică, în mod tradițional care coboară pe scenă cu un clip de flori albe, deja fascinase ascultătorii cu primele sunete ale cântecelor ei, de parcă ar avea un efect hipnotic asupra lor.

Bobby McFerrin: biografie, cele mai bune melodii, fapte interesante

Bobby McFerrin Guru muzical, geniul improvizării .... Ce fel de epitete nu au acordat celebrului Bobby McFerrin - un muzician, a cărui lucrare se agită cu versatilitatea sa. El poate fi numit în mod corect o "om-orchestră": posedând cu măiestrie o uimitoare voce de patru octavă gutta-percha și posedând darul de imitație, MacFerrin poate să prezinte orice: zgomotul unui sunete motor, de vorbă cu copilul, de vibrafon, de fluier sau de duduk.

Bee King: biografie, cele mai bune melodii, fapte interesante, asculta

Би Би Кинг "Король блюза" - этот неофициальный титул принадлежит выдающемуся гитаристу, одаренному певцу и музыканту, внесшему неоценимый вклад в развитие электрического блюза и создавшему свой уникальный музыкальный стиль - легендарному Би Би Кингу. Mulți muzicieni, admirându-și modul de a juca chitara, care se baza pe o îndoire netedă și o "strălucitoare vibrato", introduc continuu frazele muzicale celebre ale regelui în compozițiile lor.

Duke Ellington: biografie, cele mai bune melodii, fapte interesante, asculta

Ducele Ellington Fără îndoială, nu ar fi o exagerare să spunem că dacă nu ar exista nici un ducele Ellington în muzica de jazz a secolului XX, soarta ei ar fi putut fi complet diferită. Caracterul său puternic și credința indestructibilă în propria sa unicitate erau atât de puternice încât Ellington a fost ridicat până la vârf, de unde privea pe alți interpreți.

Benny Goodman: biografie, cele mai bune melodii, fapte interesante, asculta

Benny Goodman "Regele Swing" și "Patriarhul Clarinet" - astfel de titluri nu sunt doar premiate, iar Benny Goodman - un interpret strălucit, compozitor, actor și chiar scriitor, le-a purtat cu dreptate. Istoria jazz-ului cunoaște mulți muzicieni străluciți care au contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea acestui domeniu muzical, dar Goodman a fost o persoană deosebit de remarcabilă - o figură cheie, al cărei rol este foarte dificil de supraestimat în prosperitatea acestui tip de muzică.