Cum de a afla câte caractere sunt în cheie? Din nou, despre termometrul tonaliilor ...

În general, numărul de semne cheie și semnele reale (ascuțite cu flatteni) trebuie pur și simplu să fie amintit și pur și simplu cunoscut. Mai devreme sau mai târziu, acestea sunt amintite automat - indiferent dacă vă place sau nu. Și la etapa inițială, puteți folosi o varietate de pătuțuri. Unul dintre aceste patuturi pe solfeggio este un termometru al tonalelor.

Despre desemnarea literelor literelor

Practica muzicii a fost mult timp stabilită și un sistem de desemnări de litere este utilizat pe scară largă, atât pentru sunete individuale, cât și pentru tonuri. Bazele sunt literele alfabetului latin, precum și câteva cuvinte din aceeași limbă. Pentru numele tonalității, după cum știți, se folosesc două elemente: numele tonicului și numele ferului.

Cum de a determina tonul melodiei?

Se întâmplă ca o melodie să vină în minte și să nu o poți bate cu o miză. Vrei să joci și să joci, sau chiar mai bine să o scrii pentru a nu uita. Sau, la următoarea repetiție a grupului, învățați o melodie nouă de la un prieten, ridicându-vă frenetic coardele după urechi. În ambele cazuri, întâlniți faptul că trebuie să înțelegeți în ce cheie să jucați, să cântați sau să înregistrați.

Aproximativ trei tipuri de majore

Știți deja că muzica este cel mai adesea înregistrată într-un mod major și minor. Ambele aceste frete au trei soiuri fiecare - gama naturală, armonică și melodică. Nu există nimic înspăimântător în spatele acestor nume: baza pentru toți este aceeași, doar anumite niveluri se schimbă în majoritatea sau minorele armonice și melodice (VI și VII).

Principalele triade fret

Principala triadă a fretelor este acele triade care identifică un anumit mod, aspectul și sunetul acestuia. Cum să înțelegeți acest lucru? Avem două ferite principale - majore și minore. Deci, tocmai datorită sunetului major al unei triade înțelegem că avem de-a face cu un sunet major și minor de triadă pe care îl definim prin ureche ca fiind minor.

Ce este tonalitatea?

Aflați astăzi ce este tonalitatea. Spun imediat cititorilor nerabdatori: tonalitatea este consolidarea pozitiei armoniei muzicale din spatele tonurilor muzicale definite de culoarea sunetului, legata de o anumita sectiune a scarii muzicale. Atunci nu fi prea leneș să înțelegi bine. Cuvântul "tonalitate" pe care probabil l-ați auzit, nu-i așa?

Bisericile bisericești vechi: pe scurt, pentru solfegiști - ce sunt melodii muzicale Lydian, Mixolydian și alte muzici?

Odată ajuns într-unul din articolele despre armonie muzicală, sa spus deja că frets în muzică - bine, doar marea. Există cu adevărat multe dintre ele, iar cele mai frecvente moduri de muzică clasică europeană sunt majore și minore, care au și mai multe varietăți. Ceva din istoria fretelor antice Dar înainte de apariția majorei și a minorului însuși și consolidarea lor finală cu afirmarea unui depozit de armonică omofonic în muzica seculară, în muzica profesională europeană au existat tot felul de frets - acestea sunt numite acum frezii bisericești antice ).

Stăpânirea a trei tipuri de minori

În practica muzicală se folosește un număr mare de moduri muzicale diverse. Dintre acestea, două frete sunt cele mai comune și practic universale: aceasta este o problemă majoră și minoră. Deci, atât cele majore, cât și cele minore sunt de trei tipuri: naturale, armonice și melodice. Doar nu vă temeți de asta, totul este simplu: singura diferență este în detalii (1-2 sunete), restul este același.

Starea muzicală

Armonia muzicală este un alt concept din teoria muzicală cu care ne vom cunoaște. Lad în muzică este un sistem de relații de sunete și consonanțe stabile și instabile, care funcționează pentru un anumit efect de sunet. Există o mulțime de frețuri în muzică, acum vom lua în considerare doar cele două cele mai comune (în muzica europeană) - majore și minore.

Ce este tonicul în muzică? Și ce altceva în afară de tonice există în mod?

Ce este tonicul în muzică? Răspunsul este simplu: un tonic este primul pas al unui mod major sau minor, cel mai stabil sunet care, ca un magnet, atrage toți ceilalți pași spre el însuși. Trebuie să spun că "toți ceilalți pași" se comportă destul de interesant. După cum știți, în scara majoră și minoră există doar șapte pași, care, în numele armoniei generale, trebuie să se "împacă" cu unii pe alții.