Din viața muzicienilor

În cazul în care Conservatorul nu a lucrat Link Link Life-lung dragoste Link Costume neobișnuite de mare maestros Link Ce a făcut marele compozitori Link V. interesat? Mozart "Requiem" Link Unul nu poate decât să fie de acord că muzicienii sunt ei înșiși misterioși. Aceștia sunt oameni care vorbesc și gândesc în limba sunetelor; oameni care dau altora în jurul valorii de frumusete atemporală, înălțându-și înnoirea sufletului.

Cutie muzicală

Din viața muzicienilor Link Despre muzica Link Compozitorii mari Link În caseta noastră, am adunat articole despre cele mai interesante, uimitoare, uneori deloc imaginabile, dar în mod necesar muzicale. Acestea sunt diverse articole educaționale despre muzică, conținând o mulțime de informații valoroase și o adevărată colecție de povești interesante despre viața și opera marilor muzicieni care au lăsat un semn profund în istoria culturii mondiale.

O romantică de lungă durată

Dansul pe viata Veti gasi o floare cu cinci petale pe o ramura de liliac - asteptati-va fericirea ... Toti dintre noi, din copilarie, credem in acest semn si capacitatea minunata a liliacului de a face minuni. Era vorba de faptul că Serghei Rachmaninov a scris cea mai blândă și mai frumoasă poveste de dragoste "Lilac". Creând-o, compozitorul nu a ghicit că această floare particulară ar deveni un tovarăș constant al vieții sale și nu numai ... Odată ce după concert, Rachmaninoff a primit un buchet mare de liliac alb.

Când conservatorul nu a funcționat

Când conservatorul nu a lucrat Cum reprezentăm muzicieni profesioniști: compozitori, interpreți, dirijori? Acestea sunt personalități creative, strălucitoare care au absolvit o instituție de învățământ serioasă - Conservatorul sau Academia de Muzică. A fost întotdeauna așa? Comitetul de admitere vizitează imediat potențialii solicitanți de profesioniști de nivel mondial?

Despre muzică

Secret în muzică Link văd sunetul, am auzit culoarea Link Ce spune muzica? Link În orice moment, muzica a fost cauza principală a viziunilor invidioase ale artiștilor, poeților, sculptorilor, arhitecților și scriitorilor. Și tocmai pentru că ea a fost întotdeauna considerată cel mai înalt mod de a gândi și regina tuturor artelor. La urma urmei, nu este întâmplător faptul că se consideră că în fiecare lucrare de artă există muzică ascunsă, pentru că, așa cum cu adevărat remarcă poetul și filozoful simbolist Vyacheslav Ivanov, "chiar sufletul artei muzicale".

Secret în muzică

Secret în muzică Din toate tipurile de artă, muzica are cele mai secrete semne și cifre. Multe bucăți de muzică din epoci diferite conțin mesaje ascunse pe care istoricii au putut să le descifreze. Desigur, ei sunt cunoscuți de majoritatea muzicienilor profesioniști, dar ascultătorii media sunt puțin probabil: bine, piesa sună, este plăcut să o asculți, note și note, dar despre cifrele ei, așa cum spun ei, "nu au auzit niciodată".

Despre ce vorbim muzica?

Despre ce vorbim muzica? Muzica face parte din viața noastră. Fără ea, viața noastră ar fi plictisitoare și monotonă. Ea este întotdeauna cu noi, chiar dacă nu o simțim. De ce se întâmplă acest lucru? Lucrul este că muzica este ca o cutie magică închisă. Pentru a învăța să asculți muzică, mai ales clasică, trebuie să ridici cheia magică la cutie.

Costume neobișnuite ale marelui maestru

Costume neobișnuite ale marilor maestri În acest articol am decis să vă familiarizăm cu fapte foarte curioase din viețile a doi dintre cei mai mari compozitori - R. Wagner și G. Berlioz. Se pare, ce poate fi obișnuit între acești compozitori complet diferiți în ceea ce privește originea, stilul, viziunile estetice și creativitatea?

Văd sunetul, aud culoarea

Văd sunetul, auzesc culoarea "... muzica dă o dispoziție și este necesar să recreăm gândul și imaginea" N. Rimsky-Korsakov Lumea artei este plină de mistere și fenomene neobișnuite care încântau mințile multor studii. Una dintre ele este abilitatea de a vedea sunete. De la sunet la înțeles Chiar și în India antică, înțelepții au vorbit despre conexiunea inseparabilă dintre muzică și culoare, același lucru a fost confirmat de Aristotel, argumentând că raportul sunetelor este ca și sunetele muzicale.

Care au fost interesați compozitorii minunați?

Ce ți-au plăcut marii compozitori? Ce-ți place să faci în timpul liber? Scrapbooking, quilling, vânătoare, tricotat? Această listă este aproape fără sfârșit. Aproape toți avem un fel de hobby, o activitate preferată a sufletului, care ajută la distragerea de la problemele și problemele urgente, complet scufundate în el.

Marii compozitori: biografie, fapte interesante, videoclipuri, creativitate

Marele compozitor Joseph Haydn Legătură Niccolò Paganini Link Johannes Brahms Link Georg Friedrich Händel Legătură Sergei Prokofiev Link Ludwig van Beethoven Link Sergei Rachmaninov Link Antonio Vivaldi Link Giuseppe Verdi Link Wolfgang Amadeus Mozart Link Igor Stravinsky Link Outline Candidați Graphics Drawers Oamenii de Știință Link Legătură Mihail Ivanovich Glinka Legătură Modest Petrovich Mussorgsky Link Johann Sebastian Bach Legătură Felix Mendelssohn Legătură Franz Liszt Legătură Richard Wagner Legătură Edward Grieg Legătură Aram Khachaturian Link Karl Maria von Weber Legătură Frederic Chopin Link Dmitri Alexander Shostakovich Legătură Alexander Porfiryevich Borodin Legătură Claude Debussy Link George Gershvin Link Camille Saint-Saens Link Johann Strauss Link Robert Schumann Link Hector Berlioz Link Georgy Sviridov Link Alexander Sergeevich Dargomyzhsky Link Alexander Nikolaevich Skryabin Link Miliy Alekseevich Balakirev Link Franceză Jerk Sharduzk Sharidzhi Legătură Alexander Nikolayevich Skryabin Link Link Shiliman Baliuk Link Gustav Mahler Legătură Arnold Schönberg Link Alfred Schnittke Link Francis Poulenc Link Bela Bartok Link Antonin Dvořák Link Georges Bizet Link Imre Kalman Link Astor Piazzolla Link

VA Mozart "Requiem": istorie, video, fapte interesante, asculta

VA Mozart "Requiem" Requiem - Liturghie catolică solemnă de înmormântare. Are puțin de-a face cu ritualurile liturgice, ci mai degrabă se referă la lucrări de concert. În esență, Requiem este chintesența întregii religii creștine - în părți contrastante ale personajului, oamenii muritori sunt amintiți de calea strălucitoare a sufletului, de ziua inevitabilă a judecății asupra tuturor: nimeni nu va scăpa de pedeapsă, dar Domnul este milostiv, el dă milă și pace.

Carl Maria von Weber: biografie, fapte interesante, creativitate

Karl Maria von Weber "O persoană talentată este talentată în orice" - această expresie poate fi atribuită în mod corect lui Karl Weber. El nu a fost doar un scriitor faimos, interpret și dirijor, dar a prezentat, de asemenea, aptitudini organizatorice remarcabile și talent de conducere. Dacă nu era muzicianul Weber, cu siguranță îl cunoșteam pe Weber scriitorul sau pe Weber pictorul astăzi, deoarece în aceste domenii de artă sa dovedit a fi foarte de succes.

Arnold Schoenberg: biografie, fapte interesante, videoclipuri, creativitate.

Arnold Schönberg Este posibilă verificarea armoniei cu algebra? Sa dovedit că poți. Arnold Schoenberg a dedus matematic un nou concept de scriere a muzicii - dodecafonia, care nu se bazează pe impulsurile sufletului creativ, ci pe un calcul exact și sa dovedit a fi creatorul unei noi limbi muzicale a secolului XX. O scurtă biografie a lui Arnold Schoenberg și multe lucruri interesante despre compozitor pot fi găsite pe pagina noastră.

Claudio Monteverdi: biografie, fapte interesante, creativitate

Claudio Monteverdi Santa Maria de Gloriosa dei Frari este una dintre cele mai mari bazilici venețiene. La fel ca în multe temple ale Serenei, aristocrații și artiștii sunt mângâiați aici: Doji Giovanni Pesaro și Francesco Dandolo, artistul Titian și sculptorul Antonio Canova. La stânga altarului, decorată de "Înălțarea Fecioarei Maria" a lui Titian, se află Capela milaneză, la etajul căreia se află o placă mică, neașteptat de modestă, cu numele tipărit: Claudio Monteverdi.

Charles Gounod: biografie, fapte interesante, creativitate

Charles Gounod Printre numeroși compozitori celebri, ale căror nume și-au perpetuat operele nemuritoare, există acelea care au devenit asociate cu o întreagă epocă sau o direcție specifică în artă. Cu toate acestea, există o categorie separată de indivizi înzestrați cu un dar special, care, cu timpul, se ascundeau în umbra unor contemporani și adepți proeminenți.

Mily Balakirev: biografie, fapte interesante, creativitate

Mily Alekseevich Balakirev Numele lui Milia Alekseevich Balakirev este cunoscut de mulți, imediat evocă asociații cu "Mighty Handful". Cu toate acestea, este greu o persoană care este departe de muzicologie și chiar poate numi una sau două compoziții fără să se gândească. Sa întâmplat astfel încât Balakirev este cunoscut ca o figură publică, un profesor, dar nu ca un compozitor.

Alexander Dargomyzhsky: biografie, fapte interesante, muncă

Alexander Sergeevich Dargomyzhsky Mulți dintre cei care nu au zâmbit la succesul creativ se consideră geniali nerecunoscuți. Dar adevăratul sens al talentului este cunoscut doar de timp - acoperă pe cineva cu uitare și îi dăruiește pe cineva cu nemurire. Talentul neobișnuit al lui Alexander Sergeevich Dargomyzhsky nu a fost apreciat de contemporanii săi, dar contribuția lui la muzica rusă sa dovedit a fi cea mai semnificativă pentru câteva generații ulterioare de compozitori ruși.