Cum se joacă vioara: tehnicile de bază ale jocului

Postare nouă despre cum să cânți la vioară. Ați întâlnit deja dispozitivul vioară și caracteristicile sale acustice, iar astăzi se pune accent pe tehnica de a juca vioara. Vioara este considerată drept regina muzicii. Instrumentul are o formă subțire frumoasă și un ton delicat de catifea. În țările din est, o persoană care poate juca bine la vioară este considerată a fi dumnezeu.

Ghicitori de text muzical și interpreți creativi

De-a lungul istoriei spectacolului, câțiva muzicieni au avut încredere în intuiția lor și au jucat creativ cu ideile compozitorului, alți artiști urmând cu atenție toate instrucțiunile autorului. Fără îndoială, într-un singur lucru - este imposibil să întrerupeți tradiția citirii literare a textului muzical al autorului. Artistul este liber să găsească deliciile timbre după dorință, să regleze ușor tempo și nivelul de nuanțe dinamice, să păstreze atingerea individuală, dar schimbarea și aranjarea în mod independent a accentelor semantice în melodie nu mai este o interpretare, este un coautor!

Cum să depășești dificultățile tehnice în interpretarea pianului? Utile pentru studenții școlilor și colegiilor de muzică

Se întâmplă că instruirea tehnică insuficientă nu permite pianistului să joace ceea ce dorește. Prin urmare, este necesar să facem exerciții pentru dezvoltarea tehnologiei în fiecare zi, cel puțin o jumătate de oră. Numai atunci totul complicat este rezolvat și se dovedește, și libertatea tehnică apare, permițându-i să uiți de dificultăți și să se predea pe deplin la întruparea imaginii muzicale.