Învățând notele cleiului basului

Notițele cu bass sunt stăpânite de-a lungul timpului. Memorarea mai rapidă a notelor în clema basului ajută studiul activ cu ajutorul instalațiilor conștiente. La începutul noteplayer-ului este setată o tastă bas - notele se vor alinia din ea. Clema basului este scrisă pe cel de-al patrulea conducător și înseamnă nota "fa" a unei mici octave (conducătorii numără de jos în sus).

Melisma în muzică: principalele tipuri de bijuterii

Melisma în muzică - așa-numitele bijuterii. Semnele lui Melismas se referă la semnele notei muzicale abreviate, iar sarcina utilizării acestor ornamente este de a colora modelul principal al melodiei jucate. Inițial, melodiile au apărut în cântări. În cultura europeană a existat o dată, iar în unele culturi orientale un stil melismatic de cântări a fost încă păstrat - cântând cu un număr mare de cântece ale silabelor individuale ale textului.

Termometre: o observație interesantă ...

Știți așa-numitul "termometru al tonaliilor"? Nume răcoros, nu? Nu fi alarmat, muzicienii numesc o schemă interesantă, similară cu cea a unui cerc quinte-quint, ca un termometru al tonaliilor. Esența acestei scheme este că fiecare cheie ocupă o anumită marcă pe scară, în funcție de numărul de caractere cheie din ea.

Învățarea noțiunilor muzicale de bază

Noțiunile de bază ale notației muzicale sunt cum încep lecțiile de muzică grave. În acest scurt articol nu va fi nimic inutil, doar simturi de baza ale notatiei muzicale. Există doar șapte note, numele lor sunt familiare tuturor, din copilărie: la Reefa sol ga la. Această serie de șapte note de bază poate fi continuată prin repetarea acestora în orice direcție - directă sau inversă.

Testarea cunoștințelor de notare muzicală

Bine ai venit! Iată un test de cunoaștere a notației muzicale. El este atât verificabil cât și educativ. În total, există aproximativ 40 de întrebări aici, multe dintre ele fiind însoțite de imagini (câteodată puteți vedea sfaturi în aceste imagini). Cum se utilizează testul? Iată o instrucțiune simplă: Citiți întrebarea și gândiți-vă la răspuns.

Cum să înveți intervale? Muzică - pentru a ajuta!

Capacitatea de a determina intervalele de audiere este o calitate importantă, care este valoroasă atât în ​​sine, cât și ca parte integrantă a altor aptitudini. De exemplu, un copil care poate identifica orice interval de ureche poate face mult mai bine cu dictările în clasele de solfeggio. Această îndemânare pare a fi multor studenți o sarcină teribilă, grea, pe care profesorii teoreticiști stricați îl torturează pe copii.

Oh, acele tritone solfege!

Adesea, școala de muzică este rugată să construiască tritoni acasă. Tritons solfeggio, desigur, nu sunt legate de zeul grecesc al adâncurilor de mare Triton, și, bineînțeles, de lumea animală. Tritonurile sunt intervale care se cheamă așa, pentru că între sunetele acestor intervale nu mai există, nu mai puțin, ci exact trei tonuri.

Intervale muzicale - prima cunoaștere

Intervalele din muzică joacă un rol foarte important. Intervale muzicale - principiul fundamental al armoniei, "materialul de construcție" al operei. Toată muzica este compusă din note, dar o notă nu este încă muzică - la fel ca orice carte scrisă în litere, dar literele în sine nu poartă semnificația lucrării. Dacă luăm unitățile de semnificație mai mari, atunci în texte acestea vor fi cuvinte și într-o bucată de muzică - consonanță.