Știți de ce sunt fabricate șirurile?

Mulți "non-muzicieni" cunoscuți, care dețin o vioară în mâinile lor, sunt adesea interesați de: "de ce sunt făcute șirurile?". Întrebarea este interesantă, pentru că în vremea noastră, de care ei nu sunt făcuți. Dar vom fi consecvenți. Un pic de istorie Știați că în Evul Mediu a existat un zvon groaznic despre care trăiau corzile din pisică?

Care este diferența dintre un pian și un pian?

Una dintre întrebările obișnuite este încurcată și confuză pentru mulți oameni. Aceasta este o întrebare despre diferența dintre un pian și un pian. Unii încearcă să identifice semnele ambelor și, uneori, chiar să surprindă muzicienii, distingând pianul și pianul de dimensiunea, calitatea sunetului, culoarea și chiar mirosul cu gust.

Imprimante 3D pentru muzicieni

"Imprima-mi vioara Stradivarius", această frază pare absurdă pentru majoritatea dintre noi. Dar acest lucru nu este un scriitor de fictiune science fiction, este - prezentul. Acum, o persoană a învățat să imprime nu numai figuri de ciocolată și părți din plastic, ci și case întregi, iar în viitor va tipări și organe umane cu drepturi depline.

Câte chei are pianul?

În acest scurt articol voi încerca să răspund la întrebările frecvente despre caracteristicile tehnice și dispozitivul pianului. Veți afla câte chei are un pian, de ce sunt necesare pedale și multe altele. Voi folosi formatul de întrebare și răspuns. La sfârșit veți găsi o surpriză. Deci ... Întrebare: Câte chei are pianul?

Creați instrumente muzicale: cum și din ce puteți face?

Îmi amintesc un moment strălucit din copilăria mea: "The Snowstorm" Sviridov este interpretat de un muzician pe o mătura. Pe mătură reală, dar cu șiruri de caractere. O astfel de "metlohord" a orbit din ceea ce a fost, profesorul nostru de vioară. De fapt, în prezența auzului nu este atât de dificil să faci astfel de instrumente muzicale cu mâinile tale. Să începem cu simplu.

Unde să pui pianul: cum să creezi un pianist la locul de muncă?

O zi mult așteptată a venit în viața unui mic elev al școlii de muzică. Părinții au cumpărat un instrument muzical - un pian. Pianul nu este o jucărie, este un instrument muzical de lucru cu drepturi depline, fiecare student al școlii de muzică este obligat să practice în fiecare zi. Prin urmare, întrebările: "Unde să pui pianul și cum să creezi un pianist la locul de muncă?

Cum să vă configurați propriul pian dacă nu există tuner la 100 km distanță de dvs.?

Cum să configurați pianul? Această problemă este solicitată mai devreme sau mai târziu de fiecare proprietar al instrumentului, pentru că un joc destul de regulat îi bate sistemul într-un an; după alt timp, tuning-ul devine necesar. În general, cu cât este mai întârziată - cu atât este mai rău pentru instrumentul propriu-zis. Reglarea pianului este cu siguranță o necesitate.

Învățarea independentă de a juca armonica

Secolul 21 se află în curte, iar armonica vocală, ca și mulți ani în urmă, ne plac cu melodiile sale irizante și curajoase. Și melodia persistentă pe acordeon nu va lăsa indiferent pe nici un ascultător. Învățarea independentă de a juca armonica este disponibilă oricui care iubește sunetul și dorește cu adevărat să cânte muzică pe acest instrument.

Cum de a alege un sintetizator pentru un copil? Sintetizator pentru copii - jucărie preferată a copilului!

Copilul a crescut și a devenit interesat de jucării mai complexe? Deci, este timpul să cumpărați un sintetizator pentru copii, care va fi pentru copil atât divertisment cât și joc, dezvoltându-și abilitățile muzicale. Deci, cum să alegeți un sintetizator pentru un copil? Să încercăm să ne dăm seama. Există mai multe tipuri de chei electronice, care sunt împărțite la nivelul unui muzician.

Instrumente populare ruse: simbolism, clasificare, istorie în nume.

În cultura muzicală a țării noastre, instrumente populare ruse ocupă un loc special. Ele se disting prin diversitatea timbrelor și expresivitatea: aici există o tristețe pufoasă și melodii balalaice de dans, zgomot zgomotos de linguri și zgomote, pierzarea slabă a jeleului și, desigur, cea mai bogată paletă bayan care absoarbe toate nuanțele portretului muzical al poporului rus.

Ceva despre jocul de vioară pentru începători: istorie, instrument de dispozitiv, principiile jocului

În primul rând, câteva gânduri despre istoria instrumentului muzical. Vioara în forma în care este cunoscut astăzi, a apărut în secolul al XVI-lea. Cea mai apropiată rudă a viorii moderne este considerată a fi viol. În plus, vioara a moștenit din ea nu numai asemănarea externă, ci și unele tehnici de joc. Cea mai faimoasă școală de maestri de vioară este școala maestrului italian Stradivari.

Fluier - baza muzicii populare irlandeze

Rar ceea ce face muzica irlandeză fără fluier. Fun jigs, rapid polka, voci lente sufletesc - oriunde poți auzi vocile acestor instrumente autentice. Fluierul este un flaut longitudinal, cu un fluier și șase găuri. Se face, de regulă, din metal, dar este adesea posibil să se întâlnească și opțiunile dintr-un copac sau plastic.

De unde să cumperi un pian și cât costă?

Dacă copilul dvs. începe să studieze la o școală de muzică, atunci este timpul să vă gândiți la achiziționarea unui bun instrument muzical. Din articolul propus veți găsi răspunsuri la astfel de întrebări: unde să cumpărați un pian și cât costă un pian. În prezent, un pian acustic este rar cumpărat la domiciliu, fiind preferată din ce în ce mai mult analogii digitali, în special pentru cei care învață să cânte la pian nu ca o specialitate majoră, ci ca un instrument suplimentar sau pur și simplu la nivelul jocului amator.

Evaluarea producătorilor de pian

Ei spun că sclipitorul Richter nu-și plăcea să aleagă un pian înainte de a-și desfășura activitatea. Jocul său a fost strălucit, indiferent de marca pianului. Pianistii actuali sunt mai selectivi - unul prefera puterea lui Steinway in alta, din cauza melodiei lui Bechstein. Toată lumea are gusturi diferite, dar totuși există un rating independent al producătorilor de piane.