Periodizarea culturii muzicale

Periodizarea culturii muzicale este o problemă complexă care poate fi văzută din diferite poziții în funcție de criteriile selectate. Dar cei mai importanți factori în transformarea muzicii sunt formele și condițiile în care funcționează. Din acest punct de vedere, periodizarea culturii muzicale este după cum urmează: Bucurați-vă de sunete naturale (muzică în natură).

Sigmund Freud privind natura creației artistice

Când o persoană nu poate face ceva în viață, o face într-un vis. Somnul este personificarea dorințelor noastre neîmplinite. Artistul este ca o persoană de dormit. Doar el își îndeplinește dorințele în realitate, recreându-i în faptele sale. Când Freud a scris despre natura creativității artistice, el a acordat o atenție deosebită studierii personalității artistului.

Portretul psihologic al unui compozitor modern

De-a lungul tuturor vârstelor, muzica a inspirat oameni și a dezvăluit sentimente uimitoare de iubire, ură, disperare, bucurie. Melodia este capabilă să transmită cele mai subtile sentimente, să arate greșeli umane, să învețe despre dorințele secrete. Datorită psihologiei muzicii moderne, experții spun că pot vorbi cu ușurință despre temperamentul ascultătorului și chiar își dezvăluie problemele psihologice.

Psihologia muzicii: Impactul muzicii asupra omului

Cel mai probabil, în anii sovietici, ar fi trebuit să încep un articol pe un subiect similar cu declarația clasică a lui V. Lenin despre muzica compozitorului german L.van Beethoven, pe care liderul proletariatului mondial la numit "divin" și "inuman". Comuniștii ortodocși citează cu bunăvoință prima parte a afirmației lui Lenin că muzica trezesc sentimentalismul în el, că cineva vrea să plângă, să lovească copiii pe cap și să vorbească prostii drăguțe.