Opera în articole. opera et cetera

Informații interesante despre Link Opera Varietăți de Link Opera Puterea specială a artei de operă Link "Opera este o artă care sa născut din dragostea reciprocă a muzicii și a teatrului" - această definiție a fost dată acestui gen de remarcabilul operă director al modernității BA Pokrovsky. Dar într-adevăr, aceste două arte antice au fost mereu apropiate: teatrul nu exista fără cântări și dansuri, iar orice interpretare a muzicii era însoțită de actorie.

Interesante despre operă

Informații interesante despre operă Vă prezintă o selecție a celor mai interesante fapte legate de genul de operă. Poate că vei descoperi ceva nou și altfel te uiți la unele dintre capodoperele operatice. Cuvântul operă tradus din italian înseamnă "produs", "muncă", "muncă". Astfel de concepte precum "telenovela" și "opera spațială" ("kosmoopera") nu au nimic de-a face cu teatrul muzical.

Soiuri de operă

Varietăți ale operei Opera își începe istoria la începutul secolelor XVI-XVII în cercul filosofilor italieni, poeți și muzicieni - Camerata. Prima lucrare din acest gen a apărut în 1600, creatorii au luat povestea celebră despre Orfeu și Eurydice ca bază a complotului. De atunci au trecut multe secole, însă operă continuă să fie compusă din compozitori cu o regularitate de invidiat.

O operă acționează

O operă constând dintr-o acțiune de scenă se numește o operă unică. Această acțiune poate fi împărțită în imagini, scene, episoade. Durata de timp a unei astfel de operă este semnificativ mai mică decât cea multi-accident vascular cerebral. În ciuda dimensiunii sale miniatură, opera într-un act este un organism muzical complet, cu dramaturgie și arhitectonică dezvoltate, diferă în funcție de genul de varietate.

Opera "Don Juan" - o capodoperă fără vârstă

Maeștrii mari credeau că muzica este doar o imitație a cântării umane. Dacă da, orice capodoperă se estompează înainte de o călătorie regulată. Dar când vocile vin în prim plan - aceasta este cea mai înaltă artă. Aici geniul lui Mozart nu știe că este egal. Cele mai cunoscute opere de Wolfgang Mozart au scris într-un moment în care abilitatea compozitorului de a umple muzica cu sentimentele sale era la vârf, iar în Don Juan această artă a atins punctul culminant.

Ce este opera, istoria operei

Ce este opera, istoria operei Ce știm despre operă? Orice muzicolog va spune că acesta este un gen sintetic care combină diferite tipuri de artă. Un simplu ascultător va răspunde la această întrebare în mod diferit, probabil menționând că un atribut obligatoriu al oricărei opere este cântând și acțiune dramatică desfășurată pe scenă.

Spectacole

Aida Link Bohemia Link Boris Godunov Legătură Don Juan Link Carmen Link Lohengrin Legătură Legătură Story Link Madame Butterfly Link Norma Link Queen Of Spades Link Rigoletto Link Mermaid Link Sadko Link Tosca Link Traviata Link Link Trulă Link Turandot Link Tsarist Link Fate Link Iolanth Link Ivan Susanin Link Othello Link Căsătoria dintre Figaro Link Eugene Onegin Link Bărbatul din Sevilla Link Nabucco Link Khovanshchina Link Don Carlos Link Caints Link Tristan și Isolde Legătură Manon Lesko Link Rural Link onoare Dragoste pentru trei portocale Link Legături ale lui Hoffmann Link Război și pace Link Aleco Link Fidelio Link Macb legătură al-masquerade Link Faust Link Lucia di Lammermoor Link Don Pasquale Legătură Patruzeci de legendă Link Simon Boccanegra Link Gianni Skikki Legătură de vară Linia de noapte a visului William Tell Link Falstaff Link Human Voice Link Descoperă Pearl Link Louise Miller Legătură Link Demon Link-ul jucatorului Samson și Dalila Link Legenda Orașului invizibil Kitezh și Feiden Fevronia Link Răpirea legăturii seriale Inelul legăturii Nibelung Dialogurile legăturii carmelite Este tocmai legătura De la începutul civilizației, teatrul pentru umanitate a fost principala divertisment.

Operetta "Silva": conținut, video, fapte interesante, istorie

I. Kalman Opereta Silva (regina din Czardas) Compozitorul maghiar Imre Kalman a scris Silva în 1915, adică în epoca modernității, epoca lumii care a fost "scrisă" de Modern. În acel moment, credința în știință a înlocuit misiunea spirituală care a mers la catacombe. Artă, reflectând și exprimând o nouă realitate, schimbată și "aterizată".

Operetta "Maritsa": conținut, video, fapte interesante, istorie

I. Kalman Opereta "Maritza" Opereta incendiara a lui Imre Kalman "Maritza" este considerata cea mai "maghiara" opera a autorului. Este plin de dansuri naționale, melodii, tipuri caracteristice. Văzând lumina din 1924 pe scena Teatrului An der Wien, operetul a fost un mare succes. Lorica și strălucirea țiganilor-maghiară nu lăsa pe nimeni indiferent.

Opera "Puterea soartei": conținut, video, fapte interesante, istorie

Operațiunea G. Verdi Opera "Forța soartei" "Forța soartei" vorbește cu un bărbat cu privire la cauza. Doar soarta conduce eroii care se îndepărtează de declarația finală a tuturor punctelor "deasupra i" până la finalul tragic. Sentimentele nu câștigă eroii de onoare și de rock. Războiul, zidurile mănăstirii, distanța lungă și munții - nimic nu poate rezista soarta destinului - soarta provocării aruncate eroilor în primul act al operei.

Operă

Performanțele Link Opera și alții Link Operetta Link În lumea modernă, interesul pentru operă nu numai că nu se estompează, ci tot mai în creștere. Nu credeți? Încercați să cumpărați un bilet pentru o operă în La Scala, Opera Metropolitană, Covent Garden sau Opera de la Viena! De ce, chiar și în țara noastră, pentru a vedea o performanță serioasă cu artiști celebri, trebuie să vizitați una din două capitale sau să mergeți într-un oraș important.

Opera "Othello": conținut, video, fapte interesante, istorie

D. Verdi Opera "Othello" "Othello" - una dintre cele mai bune tragedii ale lui William Shakespeare. Firește, compozitorii nu au putut ignora o astfel de lucrare remarcabilă. Când o propunere a fost făcută pentru a scrie o operă despre această lucrare remarcabilă, Giuseppe Verdi a ezitat pentru o vreme, din moment ce partea filosofică profundă a lui Othello necesită înțelegere muzicală considerabilă.

Opera "Human Voice": conținut, video, fapte interesante, istorie

Opera lui F. Poulenc "Vocea Umană" "Micul Masterpiece" - așa se caracterizează contemporanii compozitorului francez Francis Poulenc prin operă mono "Vocea umană" - o lucrare muzicală care uimeste cu emoționalitate și frumusețe extraordinară. Autorul acestei lucrări incitante, atât de realist, a reflectat disperarea și durerea personajului principal, că sa dovedit a fi un adevărat cunoscător al sufletului feminin, al lumii ei interioare.

Opera "The Thieving Magpie": conținut, video, fapte interesante, istorie

Opera lui Rossini "Forty Thief" Puțini oameni știu ce este în joc în opera "Forty Thief" de Gioacchino Rossini - este atât de rar efectuată. Cu toate acestea, aproape toată lumea a auzit întunericul. Potrivit legendei, ea a apărut ultima dată, cu o zi înainte de premieră - impresarul lui La Scala a închis-o pe Rossini în cameră, fără a lăsa afară până când a aruncat foile cu note de melodie faimoasă cu tobe prin fereastră.

Opera "Maria Stuart": conținut, video, fapte interesante, istorie

Opera G. Donizetti "Maria Stewart" Soarta tragică a reginei scoțiene Maria Stewart a devenit de mai multe ori obiectul operelor de artă - de la pictură la cinema. Într-adevăr, ce complot intrigant și recunoscător pentru creator este confruntarea a doi monarhi, două religii și vederi ale lumii, un bloc în loc de coroană ... Cu toate acestea, Gaetano Donizetti, care a început să lucreze la opera Mary Stuart, nu și-a putut imagina că va fi suportată de o soartă cu adevărat dramatică.

Opera "Mireasa Țarului": conținut, video, fapte interesante

NA Opera Rimsky-Korsakov "Mireasa Țarului" Bază literară pentru opera "Mireasa țarului" N.A. Rimsky-Korsakogo a devenit aceeași dramă din LA Mey. Ideea de a crea o operă pe complotul acestei lucrări a apărut de la compozitor la sfârșitul anilor 60 ai secolului al XIX-lea, dar a început să o scrie doar trei decenii mai târziu.

Opera "Mermaid": conținut, video, fapte interesante

AS Opera Dargomyzhsky "Mermaid" Baza literară a "Mermaidelor" - opera Dargomyzhsky, a fost același eseu de A.S. Pușkin. Compozitorul a lucrat timp de șapte ani la crearea acestei lucrări - anxios, cu un suflet, recreând cu atenție și aprofundând imaginile dramei lui Puskin. Așa că, notează prin notă, scenă după scenă, povestea dragostei tragice a fiicei militarului a fost recreată de compozitorul din genul de operă pentru a deveni cea mai faimoasă și iubită lucrare a patrimoniului său de-a lungul anilor.

Opera "Iolanta": conținut, video, fapte interesante, arii

PI Ceaikovsky opera "Iolanta" Opera PI. Ceaikovski "Iolanta" se referă la genul de dramă lirică muzicală. A fost creată în 1891 din iulie până în septembrie și a devenit ultima operă a compozitorului. "Voi scrie o operă pe care toată lumea o va plânge", a spus marele compozitor rus, în timp ce lucra la munca sa.

Opera "Norma": conținut, video, fapte interesante

Opera V. Bellini "Norma" Opera V. Bellini "Norma" a fost scrisă după tragedia lui Louis Alexander Somaet, scriitor francez. Se evidențiază pe fundalul multor lucrări ale genului cu ariile extraordinare de frumusețe și virtuoză ale sopranei. Chiar și Bellini a considerat-o o capodoperă și a spus că dacă s-ar întâmpla brusc un naufragiu, singura lucrare care trebuia doar să fie salvată era "Norma".