Secretul geniului vioara Stradivari

Locul și data exactă a nașterii cunoscutului violonist italian Antonio Stradivari nu este stabilită cu exactitate. Anii estimați ai vieții sale - între 1644 și 1737. 1666, Cremona este un semn pe una din viori, ceea ce dă motive să spunem că în acest an a trăit în Cremona și a fost student al lui Nicolo Amati.

Cele mai bune performanțe ale minutelor de glorie: o selecție de camere video șic

Afișarea "Minute of Fame" a oferit o șansă milioane de oameni să își arate talentul. Bineînțeles, nu toți oamenii puteau fi amintiți de spectatori și spectatori de televiziune, dar încă multe personalități cu adevărat talente și unice au rămas în memoria multora, care au cucerit nu numai cu capabilitățile lor, ci și cu carisma lor. Și deja cele mai bune performanțe în momentul gloriei pot spune că spectacolul nu a fost creat în zadar.

Ce opera a scris Mozart? 5 cele mai cunoscute opere

Mozart în timpul vieții sale scurte a creat un număr imens de lucrări muzicale diferite, dar a considerat opera ca fiind cea mai importantă în opera sa. În total, a scris 21 de opere, cu primul, Apollo și Hyacinth, la vârsta de 10 ani, iar cele mai importante lucrări au căzut în ultimul deceniu al vieții sale.

Copilăria lui Mozart: cum a fost format geniu

Pentru a înțelege mai bine ce a influențat personalitatea lui Wolfgang Amadeus, trebuie să aflați cum a trecut copilăria sa. La urma urmei, vârsta fragedă determină modul în care o persoană va deveni, iar aceasta, la rândul său, se reflectă în creativitate. Leopold este un geniu rău sau un înger păzitor. Este dificil să exagerez rolul pe care la avut personalitatea tatălui, Leopold Mozart, asupra formării micului geniu.

Muzică și timbre: Filatelic Chopeniana

Numele lui Chopin este cunoscut de oricine. Este admirat de cunoscători de muzică și de frumusețe, inclusiv filateliști. Vremurile de acum două secole, epoca de argint. Viața creativă sa concentrat apoi în Paris; Frederic Chopin sa mutat de asemenea din Polonia la vârsta de 20 de ani. Parisul a cucerit toată lumea, dar tânărul pianist "a cucerit rapid capitala Europei" cu talentul său.