Cântecul complet "Boots"

Probabil, din moment ce a apărut posibilitatea de a face înregistrări sonore, au apărut primele situații controversate din definiția dreptului de autor. O melodie poate fi interpretată în momente diferite de artiști diferiți, iar descendenții cred că este autorul. Luați, de exemplu, piesa "Valenki", ale cărei vicisitudini sunt cunoscute specialiștilor.

Lucrări faimoase pentru corul a'capella

"Echo" Orlando di Lasso Una dintre cele mai izbitoare lucrări pentru cor este "Echo" Orlando di Lasso, scrisă în propriile sale texte. Corul este scris sub forma unui canon și conține două straturi homofonic-armonice - acesta este corul principal și ansamblul de soliști, cu ajutorul căruia compozitorul atinge un efect de ecou.

Cum sa scrii versurile?

Cum sa scrii versurile? Pentru orice interpret muzical care caută auto-exprimare, mai devreme sau mai târziu, apare întrebarea de a crea propriile sale compoziții - cântece sau compoziții instrumentale. În timp ce muzica instrumentală poate fi interpretată de oameni așa cum vă place, piesa este un mijloc universal, permițându-vă să vă transmiteți gândurile ascultătorului într-un mod mai mult sau mai puțin clar.

Care sunt dimensiunile poetice?

În poetica rusească, a fost introdus sistemul de syllabic-tonic de versificare, introdus cu ajutorul lui Lomonosov și Trediakovsky. Pe scurt: în sistemul tonic numărul de solicitări din șir este important, iar cel syllabic implică prezența rimei. Înainte de a afla cum să determinăm mărimea versului, să ne reamintim semnificațiile anumitor termeni.