Teatrul Renașterii și Barocului

Orfeu și Eurydice Link Dido și Aeneas Link Coronarea Link-ului Poppay Xerxes Link Multe dintre operasurile Renașterii și Barocului nu se găsesc astăzi în teatre muzicale și trăiesc doar pe paginile de scoruri și înregistrări audio și video rare de mulți ani în urmă. Și unii - întorcându-se victorios la scenele de operă din lume, colecționând săli complete și ovații nesfârșite.

Opera lui G. F. Handel "Xerxes"

Opera lui G. F. Handel "Xerxes" Printre moștenirea muzicală și teatrală a epocii baroce, un loc special este ocupat de lucrările lui G. F. Handel. "Xerxes" este cea de-a 40-a operă a marelui compozitor, scrisă pe libretul lui Nicolo Minato. Este considerată cea mai neobișnuită și neobișnuită creație a autorului, deoarece în limba sa muzicală anticipează multe operă din secolul următor.

Opera "Orfeu": conținut, video, fapte interesante, istorie

Opera lui O. Monteverdi "Orfeu" Această compoziție sa născut atunci când însăși conceptul de "opera" nu exista. Și este simbolic faptul că mitul grec antic despre cântăreț a stat la baza primei drame muzicale Claudio Monteverdi "Orfeu". Actori Voce Descriere Muzica soprană muzicală și patronă Orfeu tenor cântăreață Eurydice soprano soția sa Speranța conducătorului sopranei Orpheus Charon bass ferryman din lumea interlopă Pluto bas de stăpân al lumii interlope Proserpina soprano soția sa Rezumat Prologul pentru telespectator este Muzica în sine și vrea să găsească armonie că Orfeu a adus în această lume cu cântecul său.

Opera de la Monteverdi "Coronamentul lui Poppa"

Opera lui K. Monteverdi "Coronamentul lui Poppa" Baza "Coronării lui Poppa" de Claudio Monteverdi se bazează pe un complot neobișnuit pentru timpul său. Compozitorul folosește pentru prima oară evenimentele istorice autentice librete, cursul cărora este împrumutat din lucrările istoricilor romani antice. De aceea, "Coronarea lui Poppa" este considerată prima operă din lume pe un complot istoric.

Opera "Dido și Aeneas": conținut, video, fapte interesante

Opera lui G. Purcell Dido și Aeneas: Mitul iubirii mari Complotul operei se bazează pe povestea de dragoste a personajelor miticului - eroul troian Aeneas și regina din Cartagina Dido. Mulți creatori de artă mondială, inclusiv Homer, Virgil, Dante, au abordat acest subiect într-un efort de ao perpetua în creația lor, dar numai Henry Purcell a reușit să o facă în întregime.