5 dăunători și 5 produse utile pentru vocalist. Puterea și vocea

Nutriția joacă un rol important în viața și activitatea vocalistului. Uneori, sunetul dureros al vocii nu apare din cauza unei dureri în gât, dar cu o dietă necorespunzătoare. Problema se referă nu numai la mâncarea principală a cântăreței, ci și la utilizarea anumitor alimente înainte de a cânta. Se crede că vocalistul este interzis să folosească numai semințe, deoarece este dăunător vocii și înainte de a cânta trebuie să beți ouă crude.

Cum de a recupera o voce ruptă

Din păcate, fiecare vocalist, mai devreme sau mai târziu, se confruntă cu o pierdere de voce. Foarte des, cauza unei voci frânte nu este o lecție vocală intensă, ci un strigăt, mai ales într-o stare de furie puternică sau afectată. Glasul rupt dispare nu ca la frig, ci brusc imediat după un strigăt sau chiar în timpul acestuia.

Cum să cânți: o lecție regulată în voce de la Elizaveta Bokova

Un cântăreț care nu și-a pregătit corzile vocale pentru anumite stresuri apărute în procesul de realizare a unor piese dificile ale operei, la fel ca un atlet care nu a făcut încălzirea, poate fi rănit și își pierde ocazia de a-și continua activitatea. Oamenii care doresc să învețe cum să realizeze opere vocale de înaltă calitate, vor să învețe cum să cânte în mod corespunzător pentru a încălzi vocea.

Bărbați și câini de cântat

Toate vocile cântând sunt împărțite în femei, bărbați și copii. Principalele voci feminine sunt soprano, mezzo-soprano și contralto, iar cele mai frecvente voci masculine sunt tenor, bariton și bas. Toate sunetele care pot fi cântate sau cântate pe un instrument muzical sunt ridicate, medii și joase.

Înregistrarea vocii pe un microfon lavalier obișnuit: obținem sunet de înaltă calitate în moduri simple.

Toată lumea știe că, în cazul în care trebuie să înregistrați o voce live pe video, utilizați o butonieră pentru microfon. Un astfel de microfon - mic și ușor - este montat direct pe hainele eroului vorbitor al videoclipului. Datorită diminuării sale, el nu interferează în timpul înregistrării cu cineva care vorbește sau cântă în el, și din același motiv este bine deghizat și ascuns și, prin urmare, în cele mai multe cazuri nu este vizibil pentru privitor.

Cum să înveți să cânți vibrato? Cateva setari simple pentru un vocalist incepator.

Ați observat probabil că marea majoritate a cântăreților moderni în performanțele lor utilizează tehnica vibrato? Și, de asemenea, a încercat să cânte cu o vibrație în vocea lui? Și, desigur, prima dată nu a funcționat? Cineva va spune: "Oh, de ce chiar am nevoie de acest vibrato? Poți să cânți frumos fără ea!" Și acest lucru este adevărat, ci pentru că vibrato aduce diversitatea vocii și devine cu adevărat viu!

Cum de a face o voce frumoasă: sfaturi simple

Vocea este, de asemenea, importantă în viață, precum și apariția unei persoane. Potrivit statisticilor, cu vocea umană, majoritatea informațiilor sunt transmise în timpul oricărei comunicări. De aceea este foarte important să aveți o voce frumoasă, catifelată, care va contribui la succes în toate eforturile dumneavoastră.

Cântărirea guturală: divizarea unică a vocii - comorile culturii populare

Cântărirea guturală sau "solo în două părți", ale cărei proprietari predominante sunt popoarele din regiunea Sayan-Altai, Bashkiria și Tibet, trezesc multe emoții amestecate într-o persoană. În același timp, vreau să fiu trist și să mă bucur, să gândesc și să meditez. Unicitatea acestui tip de artă este cântatul specific gutural, în care interpretul poate auzi clar două voci muzicale.

Cum de a depăși strâmtorarea vocii?

Strâmtorarea vocii este o problemă care însoțește mulți vocaliști. De regulă, cu cât este mai mare nota, cu atât mai mult va fi sunetele vocii, și cu atât mai dificilă va deveni să cânți mai departe. Vocea stoarcată, de cele mai multe ori, sună ca un țipăt, iar acest țipăt se traduce în ceea ce se întâmplă cu "cici", o voce se rupe sau, ceea ce se numește "un cocoș dă".

Tehnica cântării gâtului: unele secrete de la cele mai simple

Tehnica cântării în gât nu poate fi stăpânită așa, pur și simplu prin citirea cărților sau a articolelor conexe. În parte, deoarece setea de a învăța această artă nu are însăși ideile unui astfel de cântat și, parțial, și pentru că controlul exteriorului este important în practica predării. În orice caz, informațiile teoretice furnizate dvs. ar trebui să fie folosite mai degrabă ca un supliment pentru obmozgovaniya și înțelegerea practicii de a cânta, dar trebuie să înveți să cânți cel puțin prin intermediul unui videoclip dacă este imposibil să trăiești.

Mutația vocii la fete

În cazul în care profesorii vocali și părinții iau problema de mutație a vocii la băieți adolescenți destul de serios, atunci lucrurile sunt diferite cu fetele. Cu toate acestea, această abordare nu este deloc corectă, deoarece mutația vocii la fete nu este mai puțin gravă. Care este mecanismul de rupere a vocii fetelor? Perioada de mutație, de regulă, la fete este mult mai scurtă decât la băieți.

Cum să înveți să cânți frumos: reguli vocale de bază

Mulți oameni visează să învețe cum să cânte frumos. Dar este potrivit pentru toată lumea sau este o știință pentru cei aleși? Pentru majoritatea cântăreților, melodia unei voci sună ușor și fluent, dar aici totul este departe de a fi simplu. Când cântă sunt poziția de vorbire importantă, poziția corectă a corpului, un sentiment de ritm, starea emoțională.

Salvați-vă talentul: cum să salvați vocea?

Un cântăreț talentat este demn de admirație. Vocea lui este ca un instrument rar în mâinile unui maestru. Și, prin urmare, este necesar să o ocupați cu atenție, cu atenție. Să urmărim împreună cu modul de salvare a vocii cântăreței. Pentru a preveni abaterile negative luați în considerare posibilele probleme ale aparatului vocal. Râul nas pare ca urmare a unei friguri.

Cântec de Crăciun "Silentă noapte, noapte minunată": note și istorie a creației

Pe zidul școlii vechi din orașul austriac Arndorf și acum atârnă o placă memorială. Inscripția spune că în acești pereți doi oameni - profesorul Franz Grubber și preotul Joseph Mohr au scris într-un singur impuls un imn minunat "Noapte liniștită, noapte minunată ...", primind inspirație de la Creatorul lumilor. Această muncă nemuritoare în 2018 va avea 200 de ani.

Ce este vocea și cum începe ea

Mulți oameni au auzit adesea combinația dintre "a pune vocea" în școlile de muzică, dar nu toată lumea înțelege exact ce înseamnă. Unii oameni numesc un set de exerciții, concepute pentru a da vocii un anumit stil de cântat, alții cred că acesta este setarea sa pentru cântecul corect, în conformitate cu cerințele artei vocale.

Vocea mutație la băieți: semne de perturbare vocală și caracteristici ale procesului de actualizare a acesteia

O mulțime de lucrări științifice au fost scrise despre schimbările mutuale în vocea băieților, deși acest fenomen este destul de obișnuit. Modificarea timbrului vocal are loc în timpul creșterii aparatului vocal. Larynxul crește inițial semnificativ în mărime, cartilajul tiroidian fiind înclinat înainte. Plitele vocale sunt prelungite, iar laringele coboară.