Care este cursul de aur al coarnei?

Este timpul, în cele din urmă, să aflăm cursul de aur al coarnei. Aceasta nu este altceva decât o secvență de trei intervale armonice, și anume: un al șaselea mic sau mare, o cincime pură și o treime mică sau mare. Cursul de aur al coarnei se numește această secvență, deoarece adesea este vorba de coarnele franceze deseori desemnate să efectueze acest rând în orchestră.

Muzică și culoare: fenomenul de auz de culoare

Chiar și în India antică, au existat idei ciudate despre relația strânsă dintre muzică și culoare. În special, indienii au crezut că fiecare persoană are propria melodie și culoare. Ingeniosul Aristotel a argumentat în tratatul "Despre suflet" că raportul dintre culori este ca armoniile muzicale. Pitagoreanii preferau culoarea albă, ca cea principală din Univers, iar culorile spectrului în prezentarea lor corespundeau șapte tonuri muzicale.

Cum să găsiți rapid o tonalitate asociată a gradelor 2 și 3?

Astăzi vom face o lucrare interesantă - vom învăța să căutăm o tonalitate înrudită îndepărtată și să o facem cât de repede găsim "rudele" în primul grad. Mai întâi, să clarificăm un detaliu important. Faptul este că cineva preferă să folosească sistemul Rimsky-Korsakov, potrivit căruia între tonaliile pot exista trei grade de rudenie și cineva aderă la un alt sistem, conform căruia nu există trei, ci patru grade.