Semnele de modificări (despre ascuțit, plat, brutar)

În acest articol vom continua conversația despre notația muzicală - vom studia semnele de modificare. Ce este modificarea? Modificarea este o modificare a principalelor etape ale scării (principalii pași sunt până la Remi-fa-la-la-c). Ce se schimbă exact? Înălțimea și numele lor se schimbă. O claritate este o creștere a sunetului cu o jumătate de ton, un plat este o scădere cu o jumătate de ton.

Ce tipuri de muzică există?

Ce tipuri de muzică există? Muzica a însoțit omenirea pentru o eternitate întreagă și a fost de mult o parte integrantă a vieții. Vă puteți imagina cât de multă muzică a experimentat cu o persoană? Primele rituri de închinare a numeroșilor zei au fost însoțite de cântări și dansuri. Cu ajutorul melodiilor specifice, șamanii au intrat într-o transă și au contactat lumea spirituală.

Scrisori de desemnare a scrisorii

Desemnarea scrisorilor de note din punct de vedere istoric a apărut mai devreme decât scrierea lor pe conducători; iar acum muzicienii inregistreaza note cu litere, abia acum, cu ajutorul notatiei de litere, poti stabili nu numai sunete ci si intregi sisteme muzicale - acorduri, tonuri si freturi. Inițial, alfabetul grecesc a fost folosit pentru a scrie note, iar mai târziu au început să scrie note cu litere latine.

Ce este solfeggio?

Ce este solfeggio? Într-un sens larg, solfeggio cântă pe note, cântând cu nume de note. Apropo, cuvântul solfeggio în sine este format prin adăugarea numelor notelor sare și fa, de aceea acest cuvânt sună atât de muzical. Într-un sens mai restrâns, solfege este o disciplină academică care este studiată în școlile de muzică, colegii, colegii și conservatoare.

Ce opera a scris Ceaikovski?

Dacă întrebați oameni aleatorii despre ce au scris opera Ceaikovski, mulți vă vor numi "Eugene Onegin", poate că vor da chiar și ceva de băut de acolo. Unii își vor aminti "Regina Spade" ("Trei cărți, trei cărți!") Și, probabil, opera "Chereshchiki" (autorul a condus și, prin urmare, a fost amintit).

Ce stiluri există în muzica modernă?

Muzicienii cu adevărat talentați și străluciți nu aderă niciodată la un cadru specific al oricărui gen de muzică sau stil. Mai mult, datorită dezvoltării rapide a stilurilor muzicii de masă moderne, aceste cadre nu au limite clar definite. Dar, totuși, oamenii care se ocupă de muzică în mod profesionist, și doar fanii muzicii trebuie să înțeleagă diversitatea stilurilor muzicale, mai ales dacă se ocupă de industria muzicală modernă.

Tastaturi electronice: caracteristici, tipuri

Instrumente de șir și de vânt - cele mai vechi de pe planeta noastră. Dar pianul sau pianul aparțin, de asemenea, șirurilor, însă organul este în vânt, deși acestea nu pot fi numite vechi (cu excepția organului, deoarece se crede că a fost inventat de grec chiar înainte de epoca noastră). Faptul este că primul pian a apărut doar la începutul secolului al XVIII-lea.

Notă pentru începători de muzică

Cei care se hotărăsc să învețe cel puțin ceva serios în muzică nu pot evita cunoștința cu diferite scoruri muzicale. Din acest articol veți învăța cum să învățați să citiți notele fără a le memora, ci numai prin înțelegerea principiilor logice pe care se bazează notația muzicală. Ce este inclus în conceptul de notație muzicală? Acesta este tot ceea ce se referă, într-un fel sau altul, la scrierea și citirea notelor; Acesta este un fel de limbaj care este ușor de înțeles pentru toți muzicienii din Europa și America.

Cum să memorați caracterele cheie în chei

Acest articol va discuta cum să vă amintiți cheile și personajele lor cheie. Toată lumea își amintește în mod diferit: unii încearcă să memoreze numărul de semne, alții încearcă să-și memoreze numele cheilor cu semnele lor cheie, iar alții vin cu altceva. De fapt, totul este mult mai simplu și trebuie să vă amintiți doar două lucruri, restul va fi amintit automat.

Tipuri de audiere muzicală: ce anume?

O ureche pentru muzică este o ocazie pentru ca mintea să distingă sunetele după culoarea, culoarea, volumul și durata lor. Urechea muzicală, în general, precum și simțul ritmului, pot fi dezvoltate și există multe tipuri de auz (mai precis, fețele, părțile) și fiecare este mai mult sau mai puțin important în felul său. Sunetele muzicale și non-muzicale Sunetele din lumea din jurul nostru sunt doar o mare, dar sunetul muzical nu este doar un sunet.

Care sunt stilurile muzicii?

Care sunt stilurile muzicii? Stilul muzical este un concept amplu și complex. Poate fi definită ca o unitate figurativă, un set de mijloace de exprimare a conținutului artistic și ideologic folosind limba muzicii. Conceptul de stil al muzicii este atât de larg, încât este foarte specific că se sugerează: acest termen se referă atât la epoci diferite, genuri, tendințe și școli, cât și la compozitori individuali și chiar interpreți.

Marii compozitori ai muzicii clasice

Orice compozitor care va fi discutat în acest articol poate fi ușor numit cel mai mare compozitor de muzică clasică care a existat vreodată. Deși este imposibil să comparăm muzica creată de-a lungul mai multor secole, toți acești compozitori se deosebesc cu claritate pe fundalul contemporanilor lor.

Ce chei de pian sunt chemați

În acest articol ne vom familiariza cu tastatura pianului și a altor instrumente muzicale de la tastatură. Veți afla cum se cheamă cheile de pian, ce este o octavă și cum se joacă ascuțite sau plate. După cum știți, numărul de chei de pe pian este de 88 (52 alb și 36 negru) și sunt aranjate într-o anumită ordine.