Lullabies - terapia temerilor copiilor

Există o expresie pe care am venit tocmai din copilărie. Și acest lucru este adevărat. Toate emotiile si experientele primite de un copil in copilarie lasa o amprenta aproape indeleibila asupra vietii sale adulte. Este foarte dificil să corectezi emoțiile copiilor negativi, cum ar fi teama, vinovăția și rușinea, stoarcerea nefiresc, care "a crescut" împreună cu proprietarul lor.

Cum să înveți un copil să asculte muzică?

Cum să înveți un copil să asculte muzică? O astfel de întrebare este stabilită de părinți, privind modul în care copiii lor agitați se duc, cântă, dans. Cultură de a asculta muzică este nu numai faptul că copilul este scufundat în sunete de melodie, dar, de asemenea, într-o stare calmă (așezat pe un scaun, culcat pe un covor). Cum să înveți un copil să se gândească în timp ce asculta muzică?

Cum să conduci cursuri de muzică cu copii mici?

Copiii sunt, fără îndoială, creaturile cele mai blânde și mai de încredere de pe pământ. Deschiderea și tendința lor captează fiecare respirație, fiecare mișcare a profesorului, astfel încât numai comportamentul cel mai sincer al unui adult contribuie la stabilirea rapidă a relațiilor bune cu copiii. Ce va ajuta copilul să se adapteze lecțiilor?

Cum de a insufla gustul muzical la un copil?

Muzica este o reflectare a lumii interioare a unei persoane și, prin urmare, modul în care sunt diferiți oameni, muzica este atât de diversă în lumea modernă. Dar, în opinia mea, muzica adevărată poate fi numită cea care excită sentimentele pure și sinceră într-o persoană. Abilitatea de a alege din sute de mii de lucrări doar o astfel de muzică, plină de sens și sentimente, se numește un bun gust muzical.

ALEXEY ZIMAKOV: SELF-ROD, GENIUS, FIGHTER

Alexey Viktorovich Zimakov sa născut la 3 ianuarie 1971. în orașul Siberian Tomsk. Este un chitarist rusesc remarcabil. Un strălucit performant, un virtuos uimitor. Are muzicalitate extraordinară, tehnică inaccesibilă și puritate de performanță. A primit recunoaștere în Rusia și în străinătate. În cei 20 de ani, a devenit câștigător al unor prestigioase competiții rusești și internaționale.

Andres Segovia Torres: Chitară Revival

SPANIA! Patria marilor navigatori, romance străvechi cavalerești, literatură roguish. Țara Cervantes, Velasquez, Goya ... Un pământ de temperament, deschidere și onoare. Unde altundeva poti gasi o veselie? Pentru spaniol, seara nu este o pregătire pentru culcare, dar începutul distracției sălbatice!

RAKHMANINOV: TREI VICTORII PENTRU SINE

Probabil că mulți dintre noi au făcut greșeli. Vechii înțelepți au spus: "A greși este om". Din nefericire, există, de asemenea, decizii sau acțiuni grave greșite, care pot dăuna întregii vieți viitoare. Alegem ce cale să mergem: cea dificilă care ne duce la visul prețuit, la obiectivul frumos sau, dimpotrivă, dăm preferință unui drum frumos și ușor, care se dovedește adesea a fi fals, un punct mort.

Muzică clasică pentru copii

Compozitorii clasici au dedicat copiii numeroase pagini ale muncii lor. Aceste lucrări muzicale sunt scrise ținând cont de particularitățile percepției copiilor, multe dintre ele - în special pentru artiștii mici, în funcție de capacitățile lor tehnice. Lumea muzicii copiilor Pentru copii, au fost create operele și baletele, cântecele și piesele instrumentale.

COPILUL ȘI TINERETUL MUSICIILOR GREȚI: CALEA LA SUCCES

A NNECUȚII Problemele globale ale omenirii, criza relațiilor internaționale, precum și schimbările socio-politice radicale din Rusia afectează ambiguu diversele sfere ale activității umane, inclusiv cultura și muzica. Este important să compensăm în timp util factorii negativi care reduc "calitatea" educației muzicale, "calitatea" tinerilor care intră în lumea muzicii.

BORODIN: O MUZICĂ ȘI ȘTIINȚĂ BUNĂ ACCORD

Fiecare tânăr, mai devreme sau mai târziu, se gândește la întrebarea ce să-și dedice viața, cum să se asigure că viitoarea lucrare devine o continuare a copilariei sau a visului său tineresc. Este simplu, dacă sunteți pasionat de unul, scopul principal al vieții. În acest caz, vă puteți concentra toată puterea asupra realizării acesteia, fără a fi distras de alte sarcini secundare.

P. I. Ceaikovski: prin spini până la stele

Cu mult timp în urmă, în granițele de sud-vest ale Rusiei, în stepele din Ucraina, a trăit o cursă kasetică iubitoare de libertate, cu un nume frumos Chaika. Istoria acestui gen se întoarce în secole, când triburile slave au stăpânit stepele unui teren fertil și nu au fost încă împărțite în ruși, ucraineni și belaruși după invazia hoardelor mongol-tătari.

Noi abordări pentru rezolvarea problemei îmbunătățirii competențelor profesorilor de muzică: viziunea unui profesor la o școală de muzică pentru copii

Rusia reușește să mențină o poziție de lider în formarea muzicienilor. În ciuda anumitor pierderi pe care le-am suferit în anii turbulenți ai secolului al XX-lea și începutul primelor douăzeci și unu, comunitatea muzicală internă a reușit să apere potențialul puternic al artei muzicale ruse acumulate de-a lungul secolelor, prin eforturi considerabile.