Principalele secrete ale lui Wolfgang Amadeus Mozart

În martie, sa descoperit un pian în orașul Baden-Baden, despre care se presupunea că ar fi jucat de W. A. ​​Mozart. Dar proprietarul instrumentului nu bănuia nici măcar că acest celebru compozitor a jucat odată pe el. Proprietarul pianului a pus instrumentul la licitație pe Internet. După câteva zile, un istoric de la Muzeul de Arte și Meserii din Hamburg a decis să-l contacteze.

Ce învață copiii în școala muzicală?

Orice adult este interesat să știe ce fac copiii timp de 5-7 ani la o școală de muzică, ce studiază și ce rezultate obțin. Subiectul principal într-o astfel de școală este o specialitate - este o lecție individuală de a juca un instrument (pian, vioară, flaut, etc.). Într-o clasă specială, elevii primesc majoritatea abilităților practice - posesia unui instrument, a echipamentului tehnic și citirea încrezătoare a notelor.

Cei mai bine plătiți cântăreți ai lumii

Publicația Forbes a publicat o listă cu stelele pop ale planetei care au primit cel mai mare venit anual. În acest an, Taylor Swift, în vârstă de 26 de ani, a ocupat primul loc în clasamentul Forbes printre cei mai bogați artiști pop din lume. Pentru anul 2016, un american a câștigat 170 de milioane de dolari. Potrivit aceleiași publicații, popul datorează taxe atât de mari la turneul din 1989.

Un pic despre legăturile lui Pitagora și despre muzică.

Toată lumea a auzit despre Pitagora și teorema sa, dar nu toată lumea știe că era un mare înțelept care influența cultura antică grecească și romană, lăsând un semn de neșters asupra istoriei lumii. Pitagoras a fost considerat primul filosof, el a făcut, de asemenea, multe descoperiri în muzică, geometrie și astronomie; de asemenea, el a fost invincibil în fisticuffs.

Mâncăruri preferate ale compozitorilor: simfonii culinare ...

Niciodată nu știi unde te inspiră inspirația. În parc de toamnă, în birou sau la aragazul din bucătărie. Vorbind de bucătărie. Ce nu este un loc pentru creativitate? Știați că faimoasa arie de Tancred Rossini a scris sunetul de risotto fierbinte? Iată de ce al doilea nume este "orez". Da, câțiva dintre cei mai buni producători de muzică erau gurmanzi și i-au plăcut să "conviureze" în bucătărie.

Studiază în școala muzicală

De ce să nu pierdeți ocazia de a studia la o școală de muzică? Probabil, fiecare dintre noi are cunoștințe care, odată, au mers la o școală de muzică și, din diverse motive, au renunțat la cursuri, fără a termina cursul. Mulți dintre ei exprimă uneori regrete despre acest lucru: unele abilități muzicale într-un mod neașteptat ar putea fi utile la lucru, cineva se uită la aceasta ca o ocazie ratată pentru realizarea de sine creativă (deși, de fapt, puteți începe să jucați muzică și să obțineți succesul la orice vârstă) , bine, tot felul de lucruri.

9 cei mai influenți bateți

Din ce în ce mai mult, jumătatea frumoasă a omenirii se încearcă singură în căutarea bărbaților, iar fetele de la drumuri nu fac excepție. La începutul secolului al XX-lea, femeile care încercau să câștige bani, jucând instrumente muzicale, urmăreau ascultarea. Vremea se schimbă: acum fetele joacă jazz și metal, dar până acum tobele rămân excepția, deoarece neinițiații cred că pentru a le juca au nevoie de putere masculină.

Cum să înveți să înțelegi muzica clasică?

Compozițiile și etudele muzicale ale compozitorilor clasici sunt extraordinar de frumoase. Ele aduc armonie în viețile noastre, ajută la rezolvarea problemelor și au un efect benefic asupra stării corpului. Aceasta este muzica perfectă pentru relaxare, dar, în același timp, ne reumple energia. În plus, ascultarea comună a melodiilor unor compozitori celebri cu copii va contribui la crearea sentimentelor gustului și estetic al tinerei generații.

Solfeggio și armonie: de ce le studiați?

Din articolul propus, veți afla de ce unii studenți de muzică nu-i plac solfeggio și armonie, de ce este atât de important să iubești aceste învățături și să le studiați în mod regulat și ce rezultate obțin cei care, cu prudență, cu răbdare și cu umilință, abordează studierea acestor discipline. Mulți muzicieni recunosc că în anii lor nu le plăceau disciplinele teoretice, considerând pur și simplu subiecți inutili în program.