Performanță - subtilități și nuanțe

Muzica este o lume uimitoare, delicată a sentimentelor umane, a gândurilor, a experiențelor. Lumea care a atras milioane de ascultători în sălile de concerte timp de secole a inspirat compozitori și interpreți. Misterul muzicii este că noi ținem cu entuziasm sunetele scrise de mâna compozitorului, dar ne-au prezentat prin crearea mâinilor interpretului.

Cei mai cunoscuți muzicieni de jazz

O nouă direcție muzicală, numită jazz, sa născut la începutul secolelor XIX și XX ca urmare a fuziunii culturii muzicale europene cu cea africană. Se caracterizează prin improvizație, expresivitate și un tip special de ritm. La începutul secolului al XX-lea au început să se creeze noi ansambluri muzicale numite trupe de jazz.

Muzician: cum să neutralizați entuziasmul popului?

Excitarea înainte de spectacol - așa-numita excitare de soi - poate ruina o apariție publică, chiar dacă este rodul repetițiilor lungi și încăpățânate. Lucrul este că pe scenă un artist intră într-un mediu necunoscut - o zonă de disconfort. Și întregul corp răspunde instantaneu la acest disconfort.

Excentrică muzicală

Excentricul muzical este un fenomen artistic captiv, luminos și foarte curios. Sub aceasta înțelege performanța muzicii pe diverse subiecte, care sunt folosite ca instrumente muzicale. Acestea pot fi tigăi, ferăstraie, găleți, table de spălat, mașini de scris, sticle și multe altele - aproape tot ceea ce face un sunet.

Abilități muzicale neobișnuite

Prezența memoriei muzicale, urechii muzicale, posesia unui sentiment de ritm, sensibilitatea emoțională la muzică se numește abilitate muzicală. Practic, toți oamenii, într-un grad sau altul, au toate aceste daruri din natură și le pot dezvolta dacă doresc. Abilitățile muzicale remarcabile sunt mult mai puțin frecvente.

Performanță în pian: o scurtă prezentare

Istoria performanței muzicale profesionale a început în acele vremuri când a apărut prima compoziție muzicală înregistrată cu note. Performanța este rezultatul activităților bilaterale ale compozitorului, exprimându-și gândurile prin muzică, iar interpretul care întruchipează creația autorului.

Stare de concert optimă sau cum să depășiți entuziasmul înainte de a vă juca pe scenă?

Artiștii performanți, în special începătorii, de multe ori nu știu cum să depășească entuziasmul înainte de o performanță. Toți artiștii diferă în caracter, temperament, nivel de motivație și calități volitive. Aceste trăsături de personalitate, desigur, afectează doar parțial abilitatea de a se adapta la vorbirea publică. La urma urmei, o intrare reușită la scena tuturor depinde, în primul rând, de dorința și dorința de a juca, precum și de puterea aptitudinilor de scenă (cu alte cuvinte, de experiență).